Gülümseyen Başkan adayı projelerini açıkladı

Gülümseyen Başkan adayı projelerini açıkladı
  • 25 Mart 2019 10:56

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Millet ittifakı Çiğli Belediye Başkan adayı, CHP’li Utku Gümrükçü, Çiğli Anemon Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, projelerini açıkladı.  İlçeye 16 proje ortaya koyan Gümrükçü, Çiğli’nin de tramvayla tanışacağının müjdesini verdi. Ulaşımda bisikleti teşvik edecek önlemler alacaklarını söyleyen CHP’li Gümrükçü, ilçe halkına pazaryeri sözü de verdi. Gümrükçü, Çiğlilere müjde vererek, “Önümüzdeki 5 yıl içinde çöp Çiğli’den kalkacak. Çiğli’nin ürettiği elektrik enerjisinin tamamının üretileceği bir tesis kuruluyor. Çöpten elektirik üretecek. Ve bu yaz çöp kokusu çekmeyen bir Çiğli’de yaşayacağız” diye konuştu.

Partim emekten yana tercih yaptı

Konuşmasına Türkiye genelinde değişim vurgusu yaparak başlayan Utku Gümrükçü, “Büyük toplumsal değişim ve dönüşüm yaşıyor Türkiye 2002 yılından beri mevcut iktidar partisi ülkeyi yönetiyor. Artık bir değişim yapmak gibi bir idealimiz var. Bizde hayır cephesinin önemli unsuru  olarak ve İyi Parti ile birlikte ittifak yaparak yola çıktık. 20 yıldır bu mücadelenin içindeyim. Yürüyelim arkadaşlar ile sloganlaştırdığımız örgütsel süreçte daha aktif olarak mücadeleyi ele almış ve partinin temsil ettiği çizgiye uyumlu bunu amaçlayan ve bedel ödemeyi göze alan ve emeğin temsilcisi olan bir çizgiyi temsil ettik. Bu çizgide CHP adaylar belirledi. Ben bu çizgide olduğum için çok mutluyum. Kınık adayımız eski ilçe başkanımız, Dikili adayımız mevcut meclis üyemiz vb. Partimiz emek vermiş arkadaşlarımızı İzmir’de takdir etti ve göreceksiniz ki, çok başarılı olacağız ve yakınsayacak bir başarı ekleyeceğiz. Kamuoyu algısında kazanması mümkün olmayan yerleri bile alacağımız yönünde çeşitli anketler var. Çiğli’ye gelirsek kısaca bilgi vereyim. 20 yıldır burada oturuyorum. Buranın CHP tarafından kazanılmasından hemen sonra yerleştim. Belediyenin doğrularını eksiklerini ve daha iyi yapılacak noktalarını birebir yaşadım. Çiğli’yi ve toplumsal dokusunu biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Flamingolarla sizi bir araya getireceğim

Seçim çalışmalarında Gezi’nin mizah dilini Kılıçdaroğlu’nunda onayıyla gerçekleştirdiğini dile getiren Gümrükçü, gazetecilere “Seçimi kazandıktan sonra sizi flamingolarla bir araya getireceğim” ifadesini kullandı.

Hedef yüzde 70’i aşmak 

Utku Gümrükçü, yaptırdığı anket çalışmalarının da sonuçlarını açıkladı: “Anketlerde 60’ın üzerinde 60’a ulaşmayan bir oran vardı Martın ilk haftasında.  12 Mart itibarı  ile oy oranı yüzde 70’e çıktı. Bu bize yetmiyor. Yüzde 70’i aşmayı düşünüyorum. Partimizin dönüşüm vizyonuna da uygun olacak bu durum. Siyasal olarak Karşıyaka’yı geçersek sandıkta hizmet olarakta Karşıyaka’yı geçmek istiyoruz. Siyasi olarak hedefim var, 20 yılın 10 yılını belediye başkanı olarak yapmak istiyorum. Kendime böyle bir hedef koydum. Gülümseyen Çiğli’ye uygun bir anlayışımız olacak. O nedenle önce kurumsal dönüşümü gerçekleştireceğiz.”Gülümseyen Başkan adayı projelerini açıkladı

ANNELER İŞE; ÇOCUKLAR KREŞE GİDECEK

Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığını için istihdam çalışmaları yapacağız. Kadınların üretim hayatına katılabilmesi için mesleki eğitimler düzenleyeceğiz, üretici kadın kooperatifi kuracağız. Çocuklarımıza okul öncesi eğitimin verileceği kreşleri semtlerimize kuracağız.

DOĞUMDAN ÖLÜME HAYATIN, HER ALANINDA YANINIZDA OLACAĞIZ
Sağlık alanında “Hoş Geldin Bebek”, evde bakım, diyetisyen, psikolojik destek ve danışmanlık, hasta nakil ve cenaze hizmetleriyle Çiğli halkının dertlerine derman olacağız.

Çiğli’nin imar ve Kentsel Dönüşüm Sorununu Çözeceğiz

Tüm mahallelerimizdeki imar sorunlarını çözerek, Çiğli’de çağdaş yaşam alanları oluşturacağız. Mevcut kentsel dönüşüm projesini ve yeni kentsel dönüşüm alanlarını yerinde ve sosyal dönüşüm ile birlikte, uzlaşmaya dayalı bir tarzda çözeceğiz.

Çöp Kokusundan Çiğli’mizi Kurtaracağız

Harmandalı Çöp Alanında depolanan atıklardan elektrik üreterek Çiğli’mize katma değer sağlayacağız.

Gençlerimizi Geleceğe Hazırlayacağız

Çiğli’yi öğrenci yurdu, gençlik ve kültür sanat merkezleriyle kuzeyin çekim merkezi yapacağız.

Sosyal Yaşam Merkezleri ile Belediye Hizmetlerini Mahallelerimize Taşıyacağız

Sosyal Yaşam Merkezleri ile belediye hizmetlerini mahallelerimize taşıyacağız Kadınlarımıza, çocuklarımıza ve yaşlılara yönelik kurs ve aktivite merkezleri ola çalışacak bu birimleri, tüm semtlerimi yaygınlaştıracağız.

Mahallelilerimizin Pazaryeri problemini çözeceğiz.

Semtlerimize çağdaş ve çok amaçlı pazar yerleri kazandıracağız.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Torbalı Belediyesi engellilerin sesi ve kulağı oluyor

Her Mahalleye Bir Belediye

Mahallelerimize hizmet ofisleri açacağız. Bilişim altyapısı ile belediyeyi ayağınıza getireceğiz.

Çiğlimize Yakışır Meydanlar Kazandıracağız

Çiğli’mizde bulunan meydanları kentlilerin bir araya gelip sosyal, kültürel, ekonomik vb. ihtiyaçlarını giderdikleri ortak yaşam mekanları olarak yeniden projelendireceğiz.

Çiğli’de Ulaşımı Kolaylaştıracağız

Çiğlimize tramvay, alternatif yollar ve kavşaklar kazandıracağız, Tramvay hattını Ataşehir’den Balatçık’a ve Katip çelebi Üniversitesine kadar getireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ulaşım master planını otobüs ulaşımını kolaylaştırmak için yeniden gözden geçireceğiz.

Anneler işe; Çocuklar Kreşe Gidecek

Kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığını için istihdam çalışmaları yapacağız. Kadınların üretim hayatına katılabilmesi için mesleki eğitimler düzenleyeceğiz, üretici kadın kooperatifi kuracağız.

Çocuklarımıza okul öncesi eğitimin verileceği kreşleri semtlerimize kuracağız.

Doğumdan Ölüme Hayatın Her Alanında Yanınızda Olacağız

Sağlık alanında “Hoş Geldin Bebek”, evde bakım, diyetisten, psikolojik destek ve danışmanlık, hasta nakil ve cenaze hizmetleriyle Çiğli halkının dertlerine derman olacağız.

Çiğli’nin imar ve Kentsel Dönüşüm Sorununu Çözeceğiz

Tüm mahallelerimizdeki imar sorunlarını çözerek, Çiğli’de çağdaş yaşam alanları oluşturacağız. Mevcut kentsel dönüşüm projesini ve yeni kentsel döngşüm alanlarını yerinde ve sosyal dönüşüm ilg birlikte, uzlaşmaya dayalı bir tarzda çözeceğiz.

Çöp Kokusundan Çiğli’mizi Kurtaracağız

Harmandalı Çöp Alanında depolanan atıklardan elektrik üreterek Çiğli’mize katma değer sağlayacağız.

Gençlerimizi Geleceğe Hazırlayacağız

Çiğli’yi öğrenci yurdu, gençlik ve kültür sanat merkezleriyle kuzeyin çekim merkezi yapacağız.

Sosyal Yaşam Merkezleri ile Belediye Hizmetlerini Mahallelerimize Taşıyacağız

Sosyal Yaşam Merkezleri ile belediye hizmetlerini mahallelerimize taşıyacağız Kadınlarımıza, çocuklarımıza ve yaşlıla yönelik kurs ve aktivite merkezleri ola çalışacak bu birimleri, tüm semtlerimi yaygınlaştıracağız.

Çiğli’de Turizm Potansiyelini Geliştireceğiz

Çiğli’mizde bulunan doğal yaşam parkı ve Gediz Deltası’nın turizm potansiyelini geliştireceğiz. Çiğli Kuş Cenneti Festivali düzenlenerek bölgenin dünyaya tanıtılmasına yönelik etkinlikler gerçekleştireceğiz. Sahil şeridi ile kenti birbirine kavuşturacak projeler yapacağız.

Çiğli’yi Spor Kenti Yapacağız

Çiğli’deki bütün amatör spor kulüplerimize tesis ekipmanları ve malzeme desteğini arttırarak sürdüreceğiz. Kulüplerimize spor teknolojileri desteği sunacağız. Semtlerimizde kuracağımız sosyal yaşam tesislerinde özellikle kadınlara ve gençlere yönelik aerobik, plates vb. hizmetler sunacağız. Çiğli Belediyespor’un faaliyet

alanını genişleterek engelli yurttaşlara yönelik branşları arttıracağız. Çiğli’mizde yapacağımız açık ve kapalı yüzme havuzu ile Çiğlili gençleri ve çocukları su sporlarıyla tanıştıracağız.

Üreten ve İstihdam Yaratan bir Çiğli

Çiğli’de Yerel kalkınma modeli ile çokça üretmeyi ve hakça bölüşmeyi hedefliyoruz. Belediye öncülüğünde kuracağımız tarım ve hayvancılık kooperatifiyle üretimi destekleyip tüketiciyle buluşturacağız.

Yatırımcılar, sivil toplum ve özel sektör ile birlikte, mesleki eğitim projeleri yaparak istihdam olanaklarını geliştireceğiz. Çiğli’de yaşayan işsizleri, istihdam ofisi aracılığıyla yönlendirerek iş bulmalarına imkan sağlayacağız.

Engelleri Aşan Kent Çiğli

Çiğli, İzmir’in en fazla ‘kırmızı bayrak’ kazanmış işletmelerine ev sahipliği yapan ilçesi olacak. Başta belediye binamız olmak üzere, mevcut tüm fiziksel yapılarımız belirli bir program çerçevesinde engellilerle uyumlu hale getireceğiz, Çiğli’deki ticari işletmelerin engelli dostu hale getirilmesini sağlayacağız. Engellerin sosyal yaşama katılmaları ve istihdam olanaklarına kavuşmaları için sosyal

Çiğli’yi Müzeler Kenti Yapacağız

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni Kuracağız. 19 Mayıs 1919, 23 Nisan 1920 ve 29 Ekim 1923’ün 100. yılına denk gelen gelecek dönemde, tüm İzmir’in kapısı olarak algılanacak rölyeflerle bezeli ” Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi”ni tüm Türkiye’nin ilgi odağı olacak bir tarzda inşa edeceğiz.

Çiğli Havacılık Müzesi’ni hayata geçireceğiz. Türkiye havacılık tarihinde önemli bir yeri olan Çiğli’nin bu konumunu havacılık tarihimiz içinde ele alacak bir “Havacılık Müzesi” kuracağız.

Çiğli’yi Sokak Hayvanlarımız için de Güvenli Hale Getireceğiz

Sokak hayvanlarımızın ve evcil dostlarımızın yaşam haklarının korunması, rehabilitasyonlarının sağlanması için Veterinerlik hizmetlerimizi yeniden ele alacağız. Hiçbir canlının acı çekmemesi için çalışacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.