Gültepe’nin Yüzü Gülecek

Gültepe’nin Yüzü Gülecek
  • 23 Şubat 2016 09:35

Konak’ın Gültepe semtinde yıllardır kullanılmadığı için çürümeye yüz tutan eski ekmek fabrikası Konak Belediyesi’nin girişimleri sayesinde bölge halkının sağlıklı yaşam için form tuttuğu çok amaçlı bir spor salonuna dönüşecek.

Konak Belediyesi ile Milli Emlak, Çınartepe Mahallesi içerisinde yer alan yaklaşık 5 bin metrekarelik arazinin tahsisi konusunda anlaştı. Eski ekmek fabrikasının yıllardır kullanılmadığı için harabe haline dönüştüğünü kaydeden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Milli Emlak yetkilileriyle yaptıkları görüşme sonunda arazinin kendilerine tahsisi konusunda ön protokole vardıklarını söyledi. Tahsis işleminin kısa süre içinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Pekdaş, araziyi devralmalarının hemen ardından harabe binanın yıkımına başlayacaklarını dile getirdi. Çalışmaların ardından, kaderine tek edilmiş binanın yarattığı çirkin görüntünün de ortadan kaldırılarak, araziye bölge halkının gönül rahatlığıyla gelip spor yapacağı bir salon inşa edeceklerini ifade eden Pekdaş, projenin bölge halkının talep ve istekleri dikkate alınarak, hiçbir detayı atlanmadan hazırlanacağını belirtti.

Gültepe’nin Yüzü Gülecek

YENİ İMAR PLANLARI YOLDA

İnşa edilecek spor salonun bölge açısından büyük önem taşıyacağını vurgulayan Pekdaş, İzmir’in kalbi Konak’ın en yoğun yerleşim bölgeleri arasında yer alan Gültepe’nin yıllardır çözüme kavuşmayan imar sorununa neşter vurduklarını da söyledi. Gültepe’de plansız yapılaşma nedeniyle yeni park ve yeşil alan yapacak boş alan bulmakta zorlandıklarını kaydeden Pekdaş, bölgenin kaderini değiştirecek yeni imar planlarının çok kısa zaman içinde tamamlanacağını dile getirdi. Bölge için en doğru planı belirlemek adına yoğun mesai harcadıklarını belirten Pekdaş, “Gültepe’nin hiçbir parseli kullanılabilir durumda değil. Bu nedenle Gültepe’de imar uygulamalarını durdurduk. Yeni imar planı çalışmalarını başlattık. Çalışmalar bittiğinde vatandaşla paylaşacağız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay;  Çocukların çocukluğunu yaşayabilmesi için daha çok çalışacağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.