Gültepe’deki Trafik Sorununa Kavşaklı Çözüm

Gültepe’deki Trafik Sorununa Kavşaklı Çözüm
  • 3 Şubat 2016 09:00

Konak Belediyesi şehir içi trafiği rahatlatmaya yönelik uygulamaya koyduğu yeni kavşak düzenlemelerine bir yenisi daha ekledi. Gültepe Semti’ne bağlı Güneş Caddesi’ndeki trafik sorununu ortadan kaldırmak adına hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Denetim Şube Müdürlüğü’nce onaylanan proje ile yola bir döner kavşak ile iki tane de damla refüj yapılıyor. Bölge halkından gelen yoğun talepler doğrultusunda hayata geçirilen düzenlemeler Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce trafik aksatılmadan kontrollü bir şekilde yürütülüyor.

Gültepe'deki Trafik Sorununa Kavşaklı Çözüm

SÜRÜCÜLER RAHAT EDECEK

Geçmişte birçok kazanın meydana geldiği ve sürücüler için özellikle yağışlı günlerde ciddi tehlike saçan yola yapılacak kavşak ve refüjler tamamlandığında Güneş Caddesi daha güvenli hale gelecek. Kısa süre içinde bitirilmesi beklenen düzenlemeler ile trafik karmaşası da çözüme kavuşmuş olacak. Yeni yapılacak kavşak ve refüjler ile trafik rahatlarken, araçların geçişinde kolaylık sağlanacak. Yol düzenleme çalışmaları tamamlandığında İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından uyarı levhaları ve ihtiyaç duyulursa trafik lambaları da konulacak.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hem otomobil hem de yaya geçişlerini sağlıklı ve güvenli bir hale getirmek adına başlatılan düzenlemenin kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Yeni yapılacak kavşak ile yolun daha güvenli hale  geleceğine vurgu yapan Başkan Pekdaş, “Konak Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ulaşımını rahatlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce Gültepe ile Gürçeşme’ye geçişi sağlayan ve Dayko Yokuşu olarak bilinen yolu genişleterek, burada sıkışan trafiği rahatlatmıştık. Şimdi de Konak, Buca ve Bornova’ya giden yolların kesişme noktası olan Güneş Caddesi üzerindeki bu noktada kavşak çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Kısa sürede yapım çalışmaları tamamlanacak ve bu yol artık sürücüler açısından daha güvenli bir hale gelecek” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Cemil Tugay’dan İZDOĞA’ya kritik atama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.