Grup Yorum’a İzmir’de Gözaltı

Grup Yorum’a İzmir’de Gözaltı
  • 30 Ocak 2016 16:20

İzmir Valiliği’nin terör örgütü propagandası yapılacağı gerekçesiyle konserlerini yasakladığı Grup Yorum’un 8 üyesinin de aralarında bulunduğu 16 kişi kişi gözaltına alındı.

Kültür Park’taki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde bugün saat 15.00-19.00 saatlerinde yapılması planlanan iki konser, valilik tarafından iki gün önce yasaklandı. Konserde terör örgütü propagandası yapılma olasılığından dolayı böyle bir yasak kararı alınmasına grup üyeleri ile bilet alıp salonunu önüne gelen dinleyiciler tepki gösterdi. Müdahalede bulunan polis de, aralarında Grup Yorum üyeleri; Ali Aracı, İbrahim Gökçek, Sultan Gökçek, Eren Olcay, Fırat Kıl, Özgür Gültekin, Helin Bölek, Dilan Balcı’nın da bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Daha önce İzmir’deki 30’uncu yıl konserini, stat izni çıkmadığı için Gündoğdu Meydanı’nda yapan Grup Yorum’un, yine Kınık’taki konseri de kaymakamlık tarafından yasaklanmış, mahkeme tarafından yasağa yürütmeyi durdurma kararı çıkanca konser yapılabilmişti. Gözaltı kararları ardından Grup Yorum üyeleri, yaşananlara tepki gösterdi ve hukuksuz olduğunu savundu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.