Gönül Yazar’ın Evi Harabeye Döndü

Gönül Yazar’ın Evi Harabeye Döndü
  • 21 Şubat 2016 10:10

Kaderine terk edilen evlerin birçoğunun içi hurda malzemeler ile dolduruluyor ya da çöp deposuna dönüşüyor. İzmir’de eski yapıların yoğun olarak bulunduğu Basmane semtinde oturan vatandaşlar, birer çöp ve hurda deposuna dönen, atıl durumdaki evlerin, çıkan yangınlar yüzünden kendi yapılarını da tehdit ettiğini belirterek, bu konuda kaymakamlık ve belediyelere dilekçeler veriyor.

Gönül Yazar'ın Evi Harabeye Döndü

Tehlike yaratan bu evlerin yıkılmasını beklemek yerine restorasyonlarının yapılmasını isteyen vatandaşlar, “Ancak içlerindeki kurtarılmayacak durumda olanlar yıkılmalı. Semtimizde bu tür binalar bilinçli olarak yakılıp, daha sonra arsası otoparka çevriliyor” diyerek yetkililerden gerekli önlemleri almalarını istedi.

Gönül Yazar'ın Evi Harabeye Döndü

İzmir’de bakımsız haldeki eski evler arasında, ünlü sanatçı Gönül Yazar’ın doğduğu ev de bulunuyor. Basmane Etiler Mahallesi 1270 içindeki eski yapı da kaderine terkedildi. Sokak sakinleri şu anda mülkiyetin kimde olduğunu bilmediklerini ancak bir zamanlar Gönül Yazar’ın bu evde doğduğunu söyleyip gururlandıkları yapının halinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a “otobüs hattı” teşekkürü
ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.