Gökovalı’nın adı, yaşadığı sokağa verildi

Gökovalı’nın adı, yaşadığı sokağa verildi
  • 9 Aralık 2019 08:26
  • A+
    A-

Konak Belediyesi yılın son meclis oturumunda mitolog, şair, yazar, gazeteci, turist rehberi ve akademisyen Prof. Dr. Şadan Gökovalı’nın isminin Alsancak’ta Mimar Sinan Mahallesi’nde yaşadığı 1394 Sokağa verilmesi önerildi. Meclis, öneriyi oy birliği ile kabul ederek bir vefa örneği sergiledi.
Şadan Gökovalı’yı evinde ziyaret ederek alınan kararı bizzat ileten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Yaşadığınız sokağa isminizin verilmesi önerimiz meclisimizden oy birliği ile geçti. Biz çok mutlu olduk. Sizin gibi büyük bir değerin adının bu sokakta sizinle birlikte yaşayacak olması çok önemli. Çünkü siz, Edebiyat dünyamızın simge isimlerinden çok önemli bir değeri , İzmirlinin çok sevdiği bir isimsiniz, kimliksiniz. İsminizin olduğu levhayı hep birlikte bu sokağa törenle çakacağız” diyerek öneriyi oy birliği ile meclisten geçiren meclis üyelerine de teşekkür etti.
GÖKOVALI’DAN TEŞEKKÜR
Haber karşısında çok heyecanlandığını, kararın oy birliği ile alınmasının kendisini çok mutlu etiğini, onur duyduğunu dile getiren Prof. Dr. Şadan Gökovalı da meclis üyelerine ve Başkan Batur’a teşekkür etti. Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen sohbette Gökovalı’nın çok heyecanlandığı ve duygulandığı gözlerden kaçmadı. Gökovalı ziyaret sırasında başkan Batur’a anılarını anlatırken kitaplarını imzalayarak hediye etti. Ziyarete, Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gülay Pekcan da eşlik etti.

PROF. DR. ŞADAN GÖKOVALI KİMDİR?

Halikarnas Balıkçısı yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın manevi oğlu olarak da bilinen Şadan Gökovalı Kabaağaçlı’nın eserlerini ölümünden sonra yayımlayan, tüm kitaplarına önsöz yazan, Balıkçı’nın manevi mirasını yaşatan da kişidir. Turizm alanında Türkiye’de kültür turlarının başlatıcıları arasında yer alır.1939’da Muğla’nın Gökova beldesinde doğan Gökovalı, İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi mezunu. İletişim Bilimleri dalında doçent oldu. TRT ve bazı yayın organlarında muhabir ve yapımcı olarak çalıştı. 1980’den sonra Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1993’te Ege Üniversitesi Çeşme Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi ve idareci olarak hizmet vermeye başladı. Çoğu Türkiye’nin turistik yerleri hakkında olmak üzere yirmiden fazla kitabı çeşitli dillerde yayımlandı. Eserlerini ve hizmetlerini İzmir’de yaptığı için Gökovalı, İzmir’in de kültür elçisidir. En güzel ve mütevazı tarafı da, “Ben her şeyden önce öğrenmeyi sevdim” demesidir.

Gökovalı’nın adı, yaşadığı sokağa verildi

Gökovalı’nın adı, yaşadığı sokağa verildi Gökovalı’nın adı, yaşadığı sokağa verildi Gökovalı’nın adı, yaşadığı sokağa verildi

Bu haber ilgini çekebilir ->  Yaşlı hakları Konak’ta masaya yatırıldı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.