Geri Kabul Merkezine Bir Tepkide Başkan Oran’dan

Geri Kabul Merkezine Bir Tepkide Başkan Oran’dan
  • 2 Nisan 2016 10:30

CHP’li Çeşme İlçe Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’de sığınmacılar için hazırlıklarına başlanan “Geri Kabul Merkezi”ne tepki gösterdi. Yaptığı basın açıklamasıyla tepkisini dile getiren Oran, “Çeşme kaybederse, Türkiye kaybeder” dedi.

“AKIL YOKSUNU YÖNETİM ANLAYIŞI”

“14 yıldır ülkemizi esir alan akıl yoksunu yönetim anlayışı; ekonomimizi, toplumsal barışımızı talan etti ve uluslar arası saygınlığımızı yerle bir etti” diyen CHP İlçe Başkanı Oran; “Eğitim, ekonomi ve terör konularında yapılan tüm uyarıları duymazdan gelen iktidar, Suriye politikasında da söylenenlere kulak asmamış ve bugün karşı karşıya kaldığımız sorunların temelini atmışlardır. Kendilerini dünya lideri zannederek başka ülkelerin siyasetini dizayn etmeye çalışan ‘Değerli Yalnızlar’ ABD ziyaretinde ‘Albay’ düzeyinde karşılandılar. Eşbaşkanı olduklarını iddia ettikleri projenin dışına itildiler. Üstelik ‘Kayseri Pazarlığı’ yaptıklarını ifade ettikleri bir konuda, milyonlarca insanın hayatını ve ülkemizin geleceğini etkileyecek bir konuda yine sınıfta kaldılar. Yaptıkları anlaşmayla ülkemiz Avrupa’nın kapı bekçiliği konumuna düşürülmüştür. Milli duyguları, vatan sevgileri olmayan zat-ı muhteremler işgal ettikleri makamlarda millet yararını hiçe sayarak tüm yetkilerini yalnızca bir tek kişinin çıkarlarına adamışlardır” ifadelerine yer verdi.

“ÇEŞME ESNAFI KARA KARA DÜŞÜNÜYOR”

Oran, ülke ekonomisinin en önemli ayaklarından biri olan turizmin de süreçten zarar gördüğünü belirterek, “Terör saldırıları, İsrail ve Amerika’nın vatandaşlarına, ‘Türkiye’yi terk edin’ çağrıları, bin bir güçlükle ayakta durmaya çalışan turizmciye bir darbe daha vurmuştur. Şimdi de Çeşme’de Geri Kabul Merkezi’ kurup Avrupa’dan geri gönderilecek sığınmacıları buradan Anadolu’ya sevk edecekler. Belediye Başkanımız, Sivil toplum kuruluşlarımız, Turizm derneklerimiz fuar fuar gezip Çeşme ekonomisini ayakta tutmaya çalışırlarken, kamuoyunun taleplerini dikkate almadan atılan bu adım zaten mevcut şartlarda zor bir sezon geçireceği beklentisindeki turizmcilerimizi, Çeşme esnafını kara kara düşündürmektedir. Bir kaç gün önce sayın vali sosyal medyada Çeşme’de Kamp Merkezi yapılacağı haberleri asılsızdır diye açıklama yapmışken bu tel örgüleri ne için çektiniz” dedi.

“ÇEŞME TURİZMİNİ BALTALAMAYIN”

Oran, açıklamalarına şöyle devam etti: “Turizme büyük darbe vuracak bu uygulama ile Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlı aydın insanların kenti Çeşme’yi cezalandırmak mı istiyorsunuz? Sorun bu noktaya gelirken uyarılarımıza kulak tıkadınız. Hiç olmazsa şimdi akılcı davranın. Aliağa gibi büyük ve atıl durumdaki bir sanayi limanı dururken Çeşme turizmini baltalamayın. Çeşme’ye Kıymayın Beyler ! Çeşme’yi ‘Kayseri Pazar’ında satamazsınız. Unutmayın ki, Çeşme kaybederse Türkiye kaybeder.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  NARLIDERE’DE MİNİK ALİ KOLTUĞU BAŞKAN ERMAN UZUN’DAN DEVRALDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.