“Gelin Bu Gece Bir Dilek Tutalım”

“Gelin Bu Gece Bir Dilek Tutalım”
  • 31 Aralık 2015 13:34

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye personelinin yeni yılını kutladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantıda konuşan Kocaoğlu, ülke gündemini değerlendirdi.

“BÜYÜK DRAMLAR YAŞANDI”

Başkan Kocaoğlu 2015’in zor bir yıl olduğunu söyleyerek, “2015 yılında 2 tane seçim gerçekleştirdik. Ülkemize hayırlı olsun. Ama 2015 yılında 7 Haziran seçimlerinde sonra açılım sürecindeki terör durmuştu. Şehitler gelmiyordu. Çatışma ortamı yoktu. Bunun yerine 2013 yılında itibaren komşumuz Suriye’de iç savaş ülkemizi yakından etkiliyordu. 3 yıldır Suriye’den gelen en iyimser rakamlara göre 2-3 milyon arasında mülteci akınıyla karşı karşıya kaldık. Ege Denizi sahillerden umut yolculuğuna çıkan insanlar, çok sayıda çocuğun mezarı oldu. Büyük dramlar yaşandı. Hepsini üzüntüyle izledik. 2016 yılına girerken bütün bunların hepsinin bir muhasebesini yapmamız gerekiyor.2016 yılında bütün bu dertlerden, sıkıntılardan kurtuluş yollarını başta merkezi hükümet olmak üzere hep birlikte aramalıyız. Ülkede tekrar barışı tesis etmek için, bizlere de, vatandaşlara da düşen büyük görevler var. Bunu başarmak durumundayız. Sadece iyi dileklerle temennilerle bir noktaya varamayacağımız yadsınamayacak bir gerçektir” dedi.

“ŞEHİTLERİ TOPLUM KANIKSADI”

Ülkede teröre 300 milyar dolar harcadığını kaydeden Kocaoğlu, “300 milyar dolarla neler yapılabileceğini bugün bir muhasebesini yapmamız gerekiyor. Bu işin maddi boyutudur. 30 bini aşkın yurttaşımızın hayatını kaybetmesi, her ile ilçeye, köye ateş düşmesi ve bunun en kötüsü de 3-5 tane şehidi toplumun kanıksamış olmasıdır. Her gün 3-4 tane şehit veriyor ama biz duyarsız bir şekilde yaşamımızı sürdürüyoruz. Kanıksadık. Biz ölümleri çatışmaları şehitleri kanıksadık. Ege Bölgesi’ndeki faciaları da kanıksadık. İşte böyle bir yıl yaşadık” şeklinde konuştu.

“BU GECE BİR DİLEK TUTALIM”

Başkan Kocaoğlu, ‘bir dilek tutalım’ derken, “Bu akşam şöyle bir düşünelim değerlendirme yapalım. Bir hayal kuralım. Çocuklar ölmesin. Çocuklar sıcak yuvalarında uyusun. Aç kalmasın. Bu akşam bir hayal daha kuralım. Ülkemizin her karış toprağında barış, huzur, mutluluk olsun. Sokaklar patlama sesleriyle, ağıtlarla, feryatlarla değil, kan ve gözyaşının dindiği, anaların, babaların, kardeşlerin, eşlerin ağlamadığı bir huzura kavuşsun. Gelin bu gece bir dilek tutalım. Ön yargılarımızdan arınalım. Nefretlerden, intikamlardan giderek unutmaya başladığımız sevgiden saygıdan dem vuralım, düşünelim. Kardeş olduğumuzu hatırlayalım. Ama asla unutmayalım. Gelin bu gece bir dilek tutalım. İlle de demokrasi, özgürlük adalet isteyelim bıkıp usanmadan. Şu parti bu parti demeden, o proje onun o projeye destek olursak o prim yapar demeden, ülke için çalışalım, üretelim. Herkes el ele tutuşsun. Kendisi için değil kenti için, Partisi için değil ülke için çalışsın. Biz buna hazırız” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız

“UMUDUMUZ, GÜCÜMÜZ VAR”

Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“2015 her bakımda kayıp bir yıl. 2016 bir başlangıç olsun. Ama sadece dilek tutmayla olmuyor bu işler. Çalışalım, kenetlenelim. Mutlaka ve mutlaka barışı, adaleti, insan haklarını, demokrasiyi savunalım. Umudumuz var. Yetişmiş insanımız var. Gücümüz var. Her şeyimiz var. Biz tarihten bu yana baktığımızda bu dar boğazları aşabiliriz. Dar çemberden, kısır döngüden kurtulabiliriz. Sadece ve sadece kol kola girmemiz gerekiyor . Büyük hedefler, ülkenin geleceğine ulu önderimizin gösterdiği çağdaş medeniyet düzeyine kilitlenerek çalışmamız gerekiyor. Bunu başarmak bizim birinci görevimiz. Tabi ki projeleri gerçekleştireceğiz. 2015 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi verimli çalışmalara yaptı. Sonsuz teşekkür ediyorum. Ama daha büyük görevimiz saydığımız ülkemiz için önemli konulardır. Sizlere, ailelerinize, tüm hemşerilerimize, ülkemize ve tüm dünya insanlığına 2016 yılının barış getirmesini diliyorum. İnsanlık için, kentimiz için, ülkemiz için başarılı bir yıl olmasını diliyorum. Sağlık ve barış içinde bir yıl geçmesini diliyorum.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.