Geleceğin Bilim Adamları Urla’da Yetişiyor

Geleceğin Bilim Adamları Urla’da Yetişiyor
  • 18 Mart 2016 08:25

Milli Eğitim ve TÜBİTAK arasında imzalanan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programının yeni dönemi bugün açıldı. Geçtiğimiz yıl fuara katılarak birçok başarıya imza atan Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri bu yılda Bilim Fuarına katılarak birçok proje gerçekleştirdi.

Geleceğin Bilim Adamları Urla'da Yetişiyor

Asiye Hüseyin Akyüz Bilim Okulunda gerçekleşen ve iki gün sürecek olan fuarda öğrenciler yapmış oldukları projeleri sergilediler. Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da öğrencilerin yapmış oldukları projeleri teker teker inceleyerek, icatlar hakkında bilgi aldılar. Yapmış oldukları icatları uygulamalı olarak gözler önüne seren öğrencilere Kaymakam Demiryürek ve Başkan Uyar projeler hakkında merak ettikleri soruları sordular.

Projelerin gezilmesinin ardından program okulun etkinlik salonunda Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Şenol Öztürk Bilim Fuarının açılış konuşması ile devam etti.

Geleceğin Bilim Adamları Urla'da Yetişiyor

 “YAPTIĞIMIZ BAŞVURUNUN KABUL EDİLMESİNDEN DOLAYI GURURLUYUZ”

Milli Eğitim ve TÜBİTAK arasında imzalanan TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır diyerek konuşmasına başlayan Öztürk: “Asiye Hüseyin Akyüz Bilim Okulu olarak geçen yılın ardından ikinci defa 4006 Bilim Fuarı destekleme programına başvuru yaptık. Geçen yıl başarılı bir şekilde yaptığımız etkinliğin ardından bu senede yaptığımız başvurunun kabul edilmesinden gurur ve mutluluk duymaktayız. Bilim Fuarı okulumuzda bugün ve yarın kutlanacak şekilde planlanmıştır. Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlkokulu ve Ortaokulu adına Bilim Fuarını düzenleme imkânı sunan TÜBİTAK’a ve öğrencilerimize verecekleri katkılardan dolayı tüm katılımcılarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardında ise program Urla Vehbi Koç Sualtı Araştırma Merkezi Müzesi Sorumlusu Yeşim Karabacak’ın müzeler hakkında yaptığı sunum ile sona erdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  ASGARİ ÜCRETLİ ZAM BEKLİYOR PARALAR KÖPRÜ İŞLETMECİLERİNE AKIYOR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.