“GEL ARTIK ZEYBEKCİ…”

“GEL ARTIK ZEYBEKCİ…”
  • 2 Şubat 2019 10:41

Bornova Mevlana Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde bulunan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, vatandaşların şikayetlerini ve dertlerini de dinledi. Buca-Çamlıkule hattında çalışan bir minibüs şoförü, Zeybekci’yi görünce, yollardaki bozukluğa isyan ederek “Asfaltlar berbat, her yer çukur. Araçlarımız mahvoldu. Allah için gel artık Zeybekci” dedi.

Zeybekci’nin yanına gelen başka bir vatandaş da, yine yollardaki soruna dikkati çekerek, “Yollar felaket, ara sokaklar çok kötü, arabamızda alt takım kalmadı” diye konuştu. Zeybekci, bu yılın yazında bu sorunun İzmir’in gündeminde olmayacağını söyledi.

Apartmanlarında artezyen suyu kullandıklarını aktaran vatandaşlar, “42 dairelik sitemizde imar ve ruhsat sorunu olmamasına rağmen, şehir şebeke suyunu kullanamıyoruz. Bunla ilgili defalarca dilekçe verdik. Yolda su hattı var, apartmana bağlanmıyor, tazyik yetmiyormuş” diyerek, bu sorunu aşamadıklarından bahsetti. Çocuklarını gezdiren bir aile de park sayısının azlığı yönünde şikayette bulundu.

Bu sorunların nisan ayından itibaren kısa sürede çözeceklerini, İzmir’in gündeminden kaldıracaklarını ifade eden Zeybekci, ziyareti sırasında vatandaşların çay davetlerini kırmayarak iş yerlerine misafir oldu.

BORNOVA’DA HASTANE ZİYARETİ

Bornova Türkan Özilhan Hastanesi’ni de ziyaret eden Zeybekci, yeni hizmete giren Yataklı Palyatif Bakım Servisi’ni gezdi. Hastalar ve yakınlarıyla tek tek sohbet ederek sağlık durumlarını, hizmetten memnuniyetlerini soran Zeybekci, daha sonra da Yenidoğan Servisi’nde ailelere göz aydınlığı diledi.

Zeybekci ayrıca, Buca Genç Rumeli Kanatlar ve Civar Köyleri Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle görüştü, İzmir’in sorunları ve beklentileriyle ilgili bilgi aldı.

İŞSİZLİĞİ ÇÖZMELİYİZ

Zeybekci, Günaydın TV’de katıldığı canlı yayında ise İzmir’in ulaşımdan, katı atığa, kanalizasyondan yol, yeşil alan, işsizlik sorununa kadar birçok konuda bilgi aktararak “Biz İzmir’in resmini çekiyoruz, bütün İzmirlilere soruyoruz bu resimle biz ne yapabiliriz?” dedi.

Hazırladıkları projelerle İzmir’deki sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacaklarını ve 21. Yüzyıl şehirler yarışında yerini almasını sağlayacaklarını, dünya standartlarına getireceklerini ifade eden Zeybekci, ayrıca 5 yıl içinde kanalizasyona yönelik arıtma tesislerini hayata geçirecekleri, 2 yıl içinde de vahşi depolamayı sıfır atığa dönüştürecekleri konusunda taahhütte bulundu.

İzmir’deki işsizlik sorununun çözümü için ekonomi pastasının büyümesi gerektiğini, altyapının tamamlanmasıyla, lojistik merkezi, bilim teknoloji vadisi, sağlık vadisi gibi projelerin hayata geçmesiyle şehrin bu sorunun da çözüme kavuşacağını söyleyerek şöyle devam etti:

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"

“Örnek olarak ESBAŞ’ı verebilirim, buraya da katkılarım çok oldu. Dar alanda 250 şirketle 20 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Birçok ildeki kayıtlı sigortalıdan daha fazla çalışanı var. İzmir’e yeni serbest bölgeler kazandırarak istihdamı artıracağız. Tarım teknolojine yönelik, enerji rüzgar tribünlerinin yapımına yönelik önemli devlet teşvikleri var, bunların İzmir’e gelmesini sağlayacağım. Ben 21 yüzyılda geçen bir hikayeye İzmirlileri dahil olmaya çağırıyorum.”

TÜRKÜLERLE ALKIŞLARLA

Ege Sivaslılar Derneği’nin Gaziemir’deki lokalinde yapılan toplantıya katılan Nihat Zeybekci,  buradaki konuşmasında, Anadolu’nun kültürel zenginliğinden bahsederek, bilişim, haberleşmedeki hızlı gelişim ve göçlerle bu zenginliğin kaybolmaya başladığını, hemşeri derneklerinin kültürü yaşatmak için önemli görev üstlendiğini söyledi.

“Bizim ortak değerimiz İzmir” diyen Zeybekci, sosyal medya üzerinde kendine gelen on bini aşkın mesajda İzmirli’den şehrin sorunlarını, beklentilerini dinlediğini söyledi.

Zeybekci etkinlikte mikrofonun kendisine uzatılması üzerine, Denizli yöresine ait “Zobalarında guru da meşe yanıyor” türküsüne eşlik etti. Etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, MHP İzmir İl Veysel Şahin, BBP İl Başkanı Erdem Öksüz, AK Parti  Gaziemir Belediye Başkan Adayı Nazmi Yılmaz, AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan da katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.