G.Afrikalı başkanın Atatürk gururu

G.Afrikalı başkanın Atatürk gururu
  • 31 Ağustos 2016 08:56

İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ziyaret eden Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, Atatürk ile “yan yana” çekilmiş fotoğrafı  “Fuar anısı” olarak gururla saklayacağını söyledi.  

İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılışının ardından kente gelen yabancı heyetlerle ikili görüşmelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güney Afrika heyetini ağırladı. Güney Afrika Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ve İzmir’in kardeş kenti Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille’nin başkanlığında, Güney Afrika’da faaliyet gösteren firmaların temsilcilerinden oluşan 17 kişilik heyetle,  Kültürpark’ta İZFAŞ Toplantı Salonu’nda bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, sağlam temeller üzerine kurdukları güzel ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.  Güney Afrika Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın ile İZFAŞ yöneticilerinin de yer aldığı buluşmada, İZFAŞ tarafından düzenlenen fuarlar ile ilgili bir sunum da yapıldı.

Karaburun’da sualtı turu

Sunumun ardından Güney Afrika heyeti,  İZFAŞ yetkilileri ile birlikte İzmir Enternasyonal Fuarı’nı gezdi. Heyetin ilk ziyaret alanı Pakistan Pavyonu’nda bulunan  “Kültürpark İzmir” projesi tanıtım alanı oldu. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda açtığı “Belediye Sokağı”na geçildi. Sanal gözlüklerle bisiklet turuna çıkan, paraşütle kenti tepeden görme imkanı bulan, Efes Antik Kenti’nde ziyarete çıkan vatandaşlardan çok etkilenen Güney Afrika Büyükelçisi Pule Isaac Malefane ile Cape Town Belediye Başkanı  Patricia De Lille, Karaburun’da batırılan Dokuz Eylül Vapuru batığında sualtı gezintisi yaptı. 360 derece kamera ve su altı scooterları yardımıyla yapılmış çekimlerle hazırlanmış simülasyonda gerçek bir dalış keyfi yaşayan Büyükelçi Malefane ve Baş kan De Lille, keyifli anlar yaşadı.

Cape Town Belediye Başkanı Lille, Belediye Sokağı’nda büyük ilgi gören “Atam Yanımda” standında da Mustafa Kemal Atatürk’le fotoğraf çektirdi. Patricia De Lille, Atatürk ile “yan yana” çekilmiş fotoğrafını  “Fuar anısı” olarak gururla saklayacağını söyledi.  

Güney Afrika heyeti, İzmir’in tramvay projesinde kullanacağı ilk vagon ile 7 ay sonra kentte hizmete girecek elektrikli otobüsleri de gezdi. Hem İzmir Enternasyonal Fuarı’ndan hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından oldukça etkilenen Cape Town Belediye Başkanı, “Kentte sürekli bir yenilik var. Her şey çok güzel. Kültürpark İzmir Projesi’ni de çok beğendim” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.