Fuara Geldiler Konak’ı Gezdiler

Fuara Geldiler Konak’ı Gezdiler
  • 13 Aralık 2015 12:47

İzmir’e Travel Turkey Fuarı’na gelen Selanik Belediyesi yetkilileri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın davetini kabul etti.  Selanik Belediyesi yetkilileri, Konak Belediyesi’nin başlattığı tarih gezilerinin konuğu oldu.

Geziye Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Spiros Pengas’ın yanı sıra Selanik Belediyesi’nden fuar için görevlendirilen yetkililer katıldı. Kemeraltı, Kadifekale, Agora ve Basmane gibi ilçenin tarihi bölgelerinin gezildiği turda Yunan heyetine Konak Belediyesi Kent Tarihi Birimi yetkilileri rehberlik etti. Sık sık Selanik ve İzmir’in şehir dokusundaki benzerliklerin vurgulandığı gezi sırasında şehrin önemli tarihi mekanlarını gezme şansı bulan Yunanlı konuklar, iki şehrin de en büyük zenginliğinin farklı kültürleri içinde barındırması olduğu görüşünü dile getirdi.

TARİHİ KALEDEN İZMİR’E BAKTILAR

Tura ilk olarak Tarihi Kemeraltı Çarşısı içinde yer alan Havra Sokağı’nı ziyaret ederek başlayan Selanik heyeti, tarihi çarşı içinde yer alan sinagogları gezdi. İzmir’de kendilerini tıpkı Selanik’te olduğu gibi evlerinde hissettiklerini belirten konuklar her iki şehrin de Musevi, Hıristiyan ve İslam kültürüne ev sahipliği yaptığını, bu farklı kültürleri içinde barındırmanın en büyük zenginlik olduğunu söyledi.

MUTLU AYRILDILAR

Kemeraltı turunun ardından Kadifekale’ye çıkarak İzmir Körfezi’nin eşsiz manzarasını tarihi kalenin surlarından seyretme fırsatı bulan Selanik heyeti daha sonra Agora Semti’ne geçerek Sütveren Meryem Evi’ni ziyaret etti. Agora’yı Kadifekale’ye bağlayan tünellerin başlangıcı olduğu düşünülen ve efsaneye göre içinde Sütveren Anne çeşmesinin olduğu düşünülen tünelin yer aldığı tarihi eve büyük ilgi gösteren konuklar, içinde hala su bulunan tüneli inceledi. Selanik’ten gelen konukların son durağı Basmane’deki Aziz Vukolos Kilisesi oldu. Restorasyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanarak hizmete açılan kiliseyi ziyaret eden konuklar, gezi sonunda hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Spiros Pengas, kısa süreli de olsa Konak’ın tarihi yerlerini gezmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine bu şansı sunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.