Fransız Senatosu’ndan Başkan’a taziye: Acınızı anlıyoruz

Fransız Senatosu’ndan Başkan’a taziye: Acınızı anlıyoruz
  • 30 Haziran 2016 08:10

Kentteki mültecilerin durumunu incelemek için İzmir’e gelen Fransız senatörleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Fransa Kuzey Bölgesi Senatörü Jacques Legendre’ın başkanlık ettiği heyet üyeleri, Başkan Kocaoğlu’na İstanbul Atatürk Havalimanı’na yaşanan terör saldırısı için üzüntülerini iletti. Senatör Legendre “Acınızı çok iyi anlıyoruz. Biz de ülkemizde aynı şeyleri yaşadık. Türkiye ile tamamen kardeşlik içindeyiz. Ne kadar etkilendiğimizi söylemek istiyoruz” ifadeleri kullandı.

İzmir’de mültecilerle ilgili dernek ve mültecilerle bire bir görüşmeler yapacaklarını söyleyen Jacques Legendre, “Türkiye ve Avrupa Birliği arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının uygulamadaki durumunu görmek istiyoruz. Bu kadar önemli sayıda mültecinin Türkiye’ye girmesinin Türkiye’ye oluşturacağı sorunların da bilincindeyiz” dedi.

YARIN TREN KAÇABİLİR

Taziye dilekleri için teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm dünyanın terör eylemlerine karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Mülteci sorununun önemine de dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Bana göre dünyanın en önemli sorunları, gelir dağılımındaki adaletsizlik, açlık, susuzluk, çölleşme, bazı ülkelerde insanların küresel ısınma nedeniyle göç etmeleri. Bu sorun 3 milyon Türkiye’de, 5 milyon başka yerde kalsın mantığıyla çözülebilecek bir sorun değil. Köklü bir çözüm bulunup herkesin doğduğu yerde yaşama ve gelişme imkanı sağlanamazsa, mülteci sorunu katlanarak büyür. O zaman bu sorunu çözmek iyice imkansıza yakın olacak. Bugün dünya, özellikle de zengin ülkeler bu konuda mutlaka çözüm üretmek zorundalar. Yarın tren kaçmış olabilir” diye konuştu.

Ziyarette Legendre’ın yanısıra Seine-et-Marne Bölgesi Senatörü-Raportör Michel Billout, Aude Bölgesi Senatörü Gisele Jourda, Savoie Bölgesi Senatörü Jean-Pierre Vial, Senato Danışmanı Patrice Williams-Riquier, Senato Danışmanı Cecile Lambrecq, Fransa Büyükelçiliği Başkatibi Marc Ivarra ve İzmir Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak hazır bulundu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.