Flaş! İzmir’de 6 savcı ile 24 hakim için tutuklama talebi

Flaş! İzmir’de 6 savcı ile 24 hakim için tutuklama talebi
  • 19 Temmuz 2016 08:20

İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı doğrultusunda gözaltına alınan ve adliyeye getirilen 6 cumhuriyet savcısı ve 24 hakim, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

İzmir, Menderes ve Torbalı adliyelerinde görevli 6 cumhuriyet savcısı ve 24 hakim, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Savcılar Kadir Bakırcı, Mehmet Bayram, Yalçın Şahinkaya, Emrah Kalaycı, Atilla Ulupınar, Uğur Hadimli ile hakimler Ali Akın, Atilla Rahman, İshak Karadavut, Nazan Esma Somak, Mustafa Taşkın, Mehmet Ayhan, Bekir Erin, Muharrem Barut, Gültekin İpteş, Atilla Metehan, Mustafa Kayın, Yalçın Cebiş, Gökhan Korkmaz, Ramazan Güleç, Dursun Özdemir, Bilgin Özbey, Murat Kopal, İrfan Aras, Yusuf Altıntaş, Ali Aksel, Aziz Ulupınar, Sinan Taşkın, Edip Hüsnü Özen ve Ayhan Uyar, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından ifadeleri alındıktan sonra “anayasayı ihlal, hükümete karşı suç, hükümete karşı silahlı isyan, silahlı örgüt üyeliği” gibi suçlamalarla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Başsavcıvekili Bato, ayrıca mahkemeden 6 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkartılması talebinde bulundu.

Şüphelilerden Aziz Ulupınar, savcılıkta ifade verirken fenalaştı. Kurum doktorunun ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Ulupınar, tedavi edildikten sonra yeniden adliyeye getirildi.

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası HSYK tarafından başlatılan soruşturma kapsamında haklarındaki karar doğrultusunda İzmir, Aliağa, Bergama, Foça, Kınık, Menderes, Ödemiş, Tire ve Torbalı adliyelerinde görev yapan 31 cumhuriyet savcısı ve hakim gözaltına alınmıştı. İzmir Adliyesi’ne getirilen hakim ve savcılar, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonunda açığa alındıklarına dair HSYK kararı yüzlerine tebliğ edildikten sonra ek gözaltı süresi verilerek İzmir Emniyet Müdürlüğünün Yeşilyurt’taki hizmet binasına götürülmüştü.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a “otobüs hattı” teşekkürü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.