Flaş! İzmir Eski Valisi için ne karar çıktı?

Flaş! İzmir Eski Valisi için ne karar çıktı?
  • 2 Eylül 2016 09:12

15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinin ardından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel devlet Yapılanması yönelik operasyonlar tam gaz devam ederken, İzmir’de de önemli gelişmeler yaşanıyor.

FETÖ/PDY soruşturmasında OHAL kararnamesiyle kapatılan ve kamulaştırılıp ismi Bakırçay Üniversitesi olarak değiştirilen Gediz Üniversitesi’ne yönelik operasyonda 101 kişi için gözaltı kararı çıkmış, bunlardan 64 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında İzmir ve Diyarbakır’ın eski Valisi Cahit Kıraç ile Emniyet Genel Müdürlüğü Dışilişkiler Dairesi eski Başkanı Recep Gültekin de yer aldı.

25 şüphelinin aralarında Cahit Kıraç’ın da bulunduğu Emniyet’teki işlemleri tamamlandı.

Savcılık sevk evrakı üzerinden 14 zanlı tutuklanma, aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın da bulunduğu 11 kişi ise adli kontrol şartıyla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan 7’si “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklanırken, eski İzmir Valisi Kıraç ile 17 zanlı, yurt dışı yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. ( a.a)

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.