Finaldeyiz!

Finaldeyiz!
  • 28 Mart 2016 14:09

Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun düzenlediği İzmir il şampiyonasında gençler dalında birincilik elde ederek Bayraklı’nın gururu olan Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Zeybekler grup yarışmasında da birinci oldu.

90.60 puan alarak şampiyon olan genç folklorcular Türkiye finaline katılmayı hak etti. Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi geçtiğimiz günlerde Gaziemir’de gerçekleştirilen İzmir İl birinciliği müsabakasında gençler düzenlemeli dalda İzmir oyunları ile katıldığı şampiyonada birincilik elde etti. Genç folklorcular elde ettiği birincilik unvanıyla önceki gün Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Kuşadası’nda düzenlediği Kulüpler arası Zeybekler grup yarışmasında ter döktü.

Finaldeyiz!

BAŞKAN KARABAĞ YALNIZ BIRAKMADI!

Bayraklı Folklor Eğitim Merkezi (BAYFEM), Manisa, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale ve Uşak’ın da aralarında bulunduğu grup yarışmasında düzenlemeli dalda jüriden 90.60 puan alarak birinciliği göğüsledi. Böylece folklorcular Bayraklı’yı Türkiye finallerinde temsil etme hakkını elde etti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper de genç folklorcuları Kuşadası’nda yalnız bırakmadı. Karabağ, Bayraklılı oyuncuları oyun öncesi yanlarını da giderek moral verdi.

Finaldeyiz!

MUTLULUK YAŞATTILAR

Başkan Karabağ, Bayraklılı folklorcuların kendi kategorilerinde birinci olmalarından dolayı tebrik etti. Karabağ, “Arkadaşlarımız aylardır yoğun bir tempoyla çalışıyorlar. Bu ay başında düzenlenen yarışmada il birinciliği el ettiler. Şimdi bölge birinciliği geldi. Türkiye finaline kaldılar. Bizi gerçekten mutlu ettiler. Tribünden onların heyecanlarına ortak olduk. Çok güzel oynadılar. Finalde de aynı başarıya göstereceklerine inanıyorum. Bize bu gururu yaşattıkları için antrenörlerimizi ve oyuncularımızı kutluyorum” dedi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.