Evka-4’te Yeni Projeler Hayata Geçti

Evka-4’te Yeni Projeler Hayata Geçti
  • 6 Nisan 2016 08:24

“Ortak akıl” ilkesi ile hareket eden Bornova Belediyesi, Evka 4 Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda yürüyüş yolu yapıp parkları yenilerken, 6 bin metre karede kilit taşı döşeyerek yolları düzeltti. Evka 4 Mahallesi Muhtarı Süleyman Ferah, mahalleye yapılan yatırımlar için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti.

Bornova Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan 45 mahallede yaptığı fiziki yatırımlarla vatandaşların yaşam standartlarını yükseltiyor. Sosyal tesislerden, park alanlarına kadar her konuda vatandaşın istek ve taleplerini ‘Ortak Akıl’ ilkesi ile hayata geçiriyor. Evka 4 Mahallesi’nde eksikliği hissedilen çalışmaları başlatan Bornova Belediyesi, toprak halde olan yollara 6 bin metre kare kilit taş döşerken otopark alanları oluşturdu. Vatandaşlar için hayata geçirilen 1 kilometrelik yürüyüş yolunun da yapımı tamamlandı. Mahallede bulunan parkları yenileyerek, çocuklar için daha güvenli ve sağlıklı hale getirilerek bazı alanlara spor aletleri yerleştirildi. Yeni yapılacak olan parklar için de  çalışmalara başlandı.

Evka 4 Mahallesi’ne yapılan yatırımlar için Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür eden mahalle Muhtarı Süleyman Ferah, “Mahallemizde yaşayan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Belediyemiz çok güzel çalışmalar yapıyor” dedi.

Evka-4’te Yeni Projeler Hayata Geçti

Yatırımlar değer katıyor

1994 yılında inşaatına başlayıp 1997 yılında 5 bin 500 aile tarafından kurulan Evka 4 mahallesinde  bu gün  6 bin 180 hane bulunuyor. Mahallede en çok üst yapı sorunlarının yaşandığına dikkat çeken Muhtar Süleyman Ferah, “İnşaat zamanlarından bu yana kalan sorunlar artık çözüme ulaşmaya başladı. Yollar ve parklar bunların başında geliyordu. Belediyemiz yaptığı çalışmalarla mahallemize değer katıyor” diye konuştu.

Evka-4’te Yeni Projeler Hayata Geçti

Sosyal alanda çalışmalar devam ediyor

Mahallede yaşayan vatandaşların nefes alabilecekleri sosyal alanların eksikliğinin tamamlanması için de yapılan çalışmalar olduğunu anlatan Muhtar Ferah, “ Kafeterya ve düğün salonu gibi ihtiyaçlar tamamlandı. Ayrıca daha önce hobi bahçesi olarak yapılan yere şu an çay bahçesi ve çocuklar için eğitim alanı oluşturuluyor. Buraları da en yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak. Belediye ekiplerimiz önemli çalışmalar yapıyor” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın 45 mahallesine eşit hizmet götürmek için büyük bir çaba sarfettiklerini belirterek,”Sık sık yaptığımız mahalle ziyaretlerimizde bize iletilen talepleri mutlaka değerlendiriyoruz. Hizmet ve projelerimizi hayata geçirirken öncelik sıralaması yaparak, daha çok yatırıma ihtiyaç duyan mahallelerimize öncelik veriyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Ödemiş’te 23 Nisan coşkusu

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.