Erdoğan’a suikast timi canlı yayında yakalandı!

Erdoğan’a suikast timi canlı yayında yakalandı!
  • 25 Temmuz 2016 19:35

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrılmasının ardından, Muğla’nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerleri yakalamak için başlatılan arama çalışmaları hava, deniz ve karadan sürdürülüyor.

Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan özel yetiştirilmiş, tamamı rütbelilerden oluşan askerler ormanlık alanlarda; Sahil Güvenlik ekipleri ise denizde ve koylarda; polis ekipleri de şehir merkezinde aralıksız arama yapıyor.

Polis ekipleri şehir giriş ve çıkışlarında bütün araçları tek tek arayarak, kimlik kontrolü yaparken; ara sokaklar, meydanlar ve sahillerde de arama yapıldı.

Sokak ve meydanlardaki vatandaşlara, aranan kişilerin fotoğraflarını gösteren polisler, darbeci askerleri sordu.

Sahillerde güneşlenen vatandaşlara da aranan askerlerin fotoğraflarını gösteren ekipler, şüpheli gördükleri kişilerin GBT sorgulamasını gerçekleştirdi.

Darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve iki polisi şehit ederek kaçan askerlerden 3’ü daha Marmaris’teki Çetlibeli Jandarma kontrol noktasının 3 kilometre uzağında dağlık alanda yakalandı.

GÖRENLER İHBAR ETTİ
Bugün saat 16.00 sıralarında Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çetibeli kontrol noktasına 3 kilometre mesafedeki ormanlık ve dağlık alanda, askeri kamuflaj üniformalı 3 kişiyi gören ve şüphelenen vatandaşlar, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye jandarmanın yanı sıra, özel harekat polisleri ve özel kuvvetlerden gelen askerlerden oluşan güvenlik güçleri sevk edildi. Arazide arama yapan polis ve askerler, darbeci askerlerin yerini belirledi. “Teslim ol” çağrısına uyan 3 asker, gözaltına alındı.

Erdoğan'a suikast timi canlı yayında yakalandı!

BİTKİN HALDE
Yakalananların MAK timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlendi. Çetibeli Jandarma Karakolu’na götürülen askerlerin, buradan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderileceği belirtildi. Yakalanan askerlerin, askeri kamuflaj içinde saç ve sakalı birbirine karışmış perişan halde oldukları görüldü. Marmaris’teki saldırıya katılan ve arananan asker sayısının böylece 14’e düştüğü belirtildi.

Bölgede çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, art arda 2 askeri daha yakaladı.

Üzerinde askeri kıyafeti bulunan komandolar, kelepçelenerek gözaltına alındı.

Yakalanan askerlerden birinin menfezden çıkmasının ardından ekipler, çalışmalarını buraya yoğunlaştırdı. Menfezin giriş çıkışlarını tutan ekipler, karayolunu kapattı.

Menfezde bulunan 2 asker daha yakalandı. Menfezden çıkartılan askerler gözaltına alındı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel: Benim Hedefim Efes Selçuk!

YAKALANAN SON 4 ASKERIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Çetibeli bölgesinde bugün yakalanan 7 askerden son 4’ünün İzmir’in Çiğli İlçesi’ndeki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görev yapan ve Fethullahçı Terör Örgütü’nün buradaki ‘imamı’ olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat olduğu belirtildi.

CANLI YAYINDA YAKALANDILAR 
NTV askerlerin yakalandığı operasyon sırasında olay yerindeydi. Askerlerin yakalanmasına ilişkin görüntüler, canlı yayına da yansıdı.

Operasyonun ardından askerlerin saklandığı menfezi de görüntülendi. Burada, askerlere ait sargı bezi, su ve konserverlerin bulunduğu görüldü. (NTV)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.