Erdoğan İzmir’e müjdeyi verdi

Erdoğan İzmir’e müjdeyi verdi
  • 9 Şubat 2019 18:52

Cumhurbaşkanı Erdoğan tanzim satış noktalarının sadece İstanbul ve Ankara’da değil İzmir’de de kurulacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 büyük şehirde kurulacak tanzim satış noktalarıyla birlikte, “Ürünü üreticiden tüketiciye ulaştıracağız. Fiyatları indireceğiz inşallah” dedi.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ekmek fiyatlarının yükselmesini önlemek adına yaptığı uygulamaya atıfta bulunarak, “İstanbul, Ankara ve İzmir’de eskiden vardı, tanzim satış noktaları kuracağız. Bu fiyatları da üreticiden alıp tüketiciye taşıyacağız. Maliyetine yapacağız. İstanbul’da modern 3 tane halk ekmek kurduk. Ekmek fiyatları indi. Aynısını buralarda da yapacağız” dedi.

ÜCRETLER NE KADAR OLACAK?

Tarım Kredi, belediyelerin tanzim satış mağazalarında satılacak ürünleri çiftçilerden almaya başladı. Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın yaptığı açıklamaya göre ürünlere kâr eklenmeyecek, yalnızca nakliye fiyatı dahil edilecek.

TANZİM SATIŞ NEDİR?

Tanzim, kelime manasıyla düzen verme ve yoluna koyma anlamı taşımaktadır. Tanzim satış ise Türkiye’de 1973 yılında Tansa adı ile satışa başlamıştır.

1976 yılına gelindiğinde, “Tanzim Satışlar Müdürlüğü” çatısı altında, İzmir Konak’ta ilk mağaza açıldı; mağaza sayısı, 1986 yılında 12’ye ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte ortaya çıkan şirketleşme düşüncesi doğrultusunda, 15 Aralık 1986 tarihinde Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu.

1996 yılında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Tansaş hisselerinin %32.98’i halka açıldı. 1999 yılında hisselerini Doğuş Grubu satın aldı. Tansaş, hizmet kalitesini yükseltmek ve verimliliği daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla, 2002 yılı içinde, Macrocenter’ı kendi bünyesine kattı. Tansaş, 10 Kasım 2005’te Migros bünyesine satıldı. Sektör lideri ile birleşmenin etkisi ile sektördeki gücünü artırarak müşterilerine hizmete devam ederek büyümektedir. 2008 yılı sonunda Tansaş mağaza sayısını 270’e çıkartmıştır. 2016 yılında Migros ile birleşmiştir.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karabağlar’da yarınların meclisi bugün kuruldu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.