Deniz Pineciler ;Engelsiz Bahçeyle, Engeller Kalkıyor

Deniz Pineciler ;Engelsiz Bahçeyle, Engeller Kalkıyor
  • 17 Haziran 2016 14:30

Günlük hayat şartlarında sokağa çıkmak  ve sosyal faaliyetlere katılmakta zorluk çeken engelliler için yeni bir sosyal alan hayata geçirildi.  Konum itibari ile Menemen ovasında ve gediz nehri sınırları içinde verimli bir tarım arazisi içinde yer alan dernek, bedensel engellilerin rahatça vakit geçirebileceği aynı zamanda sosyalleşebileceği bir ortam yaramakta.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneğinin Kurucu Başkanlığını Deniz Pineciler yaparken Yönetim Kurulu üyeliğini Özgür Kaner, Dernek Saymanlığını Necdet Taş ve Denetim Kurulu Başkanlığını ise  Abdullah Polat gerçekleştiriyor.

Deniz Pineciler ;Engelsiz Bahçeyle, Engeller Kalkıyor

Engelsiz Bahçe olarak hayata geçirilen proje engelli vatandaşlara mevsimin elverdiği tüm zamanlarda hobi bahçesi imkanı sunarken, mevcut bahçe ve serada taze ürünlerden faydalanabilmek. Eğitim faaliyetleri çerçevesinde gönüllü eğitmenler ile beceri kazandırmak. Sosyal aktiviteler de bulunarak yeteneklerin keşfedileceği ortam hazırlamak, bu sayede de yepyeni iş sahaları ve gelir kaynakları oluşturmayı hedeflemenin yanı sıra, önemli gün ve haftalarda etkinlikler düzenleyerek sergiler açma imkanı sağlayacak.

Deniz Pineciler ;Engelsiz Bahçeyle, Engeller Kalkıyor

Amaçlarını hayatla mücadele edebilen güçlü ve hayatla barışık kitle yaratmak olduğunu belirten başkan Deniz Pineciler, “ Engellilerimizle birlik olup sosyal hayata katılımları en üst düzeye çıkarmayı, tüm engelli ve gönüllülerimizle birlikte güçlü ve geniş katılımlı bir kitleye sesimizi duyurmak ihtiyaç dahilinde yetkili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek sorunları çözmek” dedi.

Deniz Pineciler ;Engelsiz Bahçeyle, Engeller Kalkıyor

Başkan Pineciler aynı zamanda Engellilerle ilgili gelişmeleri takip ederek engelliler arasında ağ oluşturmayı planladıklarını kaydetti.

Deniz Pineciler ;Engelsiz Bahçeyle, Engeller Kalkıyor

Engelli vatandaşların günlük hayatta çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldıklarının alını çizen Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Deniz pineciler, “Ülkemizde sayıları 9 milyon kişi civarında olan bedensel engelli insanlarımız var ve bu insanların çektiği acıları çok yakınen çeken en az bir o kadar da yakını var. Birçoğunun hayatı çok zor geçiyor ve maddi olanakları daha düşük kesimin ise yapabilecekleri çok kısıtlı ve gerçekten o pencerenin içinden bakılması gerekiyor. Her şeyi devletten beklemenin doğru değil, gönüllü arkadaşlarım ve dostlarımla sıfırdan ve devletten hiçbir destek almadan çıktığımız yolda amacımıza ulaştık. Bundan sonraki organizasyonları tüm gönüllü kardeşlerimizle birlikte yerine getireceğiz. Engelsiz bir dünya ve uygun yaşam hakkı için gönüllü dayanışmamızın vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Duman’dan emek ve dayanışma vurgusu

Derneğin sayfasını http://biriz.org/ adresinden inceleye bilirsiniz

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.