Engeller Bir Bir Aşılıyor

Engeller Bir Bir Aşılıyor
  • 16 Şubat 2016 09:00

Bornova Belediyesi yaptığı çalışmalarla engelli vatandaşların yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunuyor. Fiziksel çevre düzenlemeleri yanında, engelli nakil aracı hizmeti, akülü ve manuel tekerlekli sandalye yardımı, danışmanlık hizmetleri, sosyal aktiviteler, hasta yatağı ve bez yardımı gibi pek çok konuda destek sağlanıyor.  Bornova Belediyesi, son iki yıl içinde ilçede yaşayan 3 bin 220 engelli vatandaşa hizmet etti.

Yoksul ve dar gelirli engelli bireylerin, sokağa çıkarak sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla  akülü tekerlekli sandalye ve manuel tekerlekli sandalye yardımı yapan belediye, 2014 ve 2015 yıllarında 83 akülü,  105 manuel sandalye dağıtımı yaptı. Ayrıca engelli  bireylere hasta yatağı ve hasta bezi dağıtımı konusunda da destek verildi. Son iki yılda 72 kişiye hasta yatağı verildi. 333 ihtiyaç sahibine de hasta bezi dağıtıldı.

Engeller Bir Bir Aşılıyor

Engelli nakil aracı yardımı

Bornova’da yaşayan engelli vatandaşların sağlık kuruluşları  ve resmi kurumlara ulaşımına destek olmak amacıyla hasta nakil hizmeti de veriliyor. 1430 engelli vatandaş 11942 kez sağlık kuruluşlarına taşındı.

Psikolojik destek danışmanlık ve yönlendirme hizmeti

Bornova Belediyesi, engeli vatandaşların her türlü sorunlarını cevaplayarak, problemleri için çözüm yolları göstermek amacıyla psikolojik destek danışmanlık ve yönlendirme hizmeti de veriyor. Engelli hakları konusunda da destek veren merkezden 973 vatandaş faydalandı.

Engelli  Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde engelli bireylerle yönelik  olarak hobi ve beceri edindirme kursları da düzenleniyor. Resim, modern dans, halk oyunları, Latin dansları, doğal taş boyama, psiko drama, işitme engelli işaret dili  ve koro çalışmaları yapılan merkezde iki yılda yüzlerce engelli eğitim gördü.

Engeller Bir Bir Aşılıyor

Sosyal hayata katılım

Bornova Belediyesi, yılın belirli dönemlerinde engelli vatandaşların kent yaşamına uyum sağlamaları ve keyifli vakit geçirmeleri amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kahvaltı, ağaç dikimi, kermes çalışmaları, söyleşiler, yemek organizasyonu, panel ve çeşitli geziler hazırlayarak sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.

Engelli şarj istasyonu

Bornova Belediyesi, yürüme engelli olup akülü araç kullanan vatandaşlar için ilkini 2015 yılında Bornova Merkezde açtığı araç şarj istasyonlarını yaygınlaştırdı. İlçenin değişik yerlerine kurulan 7 istasyonda iki akülü araç aynı anda şarj olabiliyor. Bu projeyle,  akülü sandalye kullanan vatandaşlar, en büyük korkularından biri olan yolda şarj bitmesi sorununu da artık yaşamayacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi 500 bin fide dağıtıyor

Engelli bireylerin toplumsal hayatın bir parçası olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Tüm yurttaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek bizim ana hedefimiz. Engelli vatandaşlarımızın başta belediye hizmetleri olmak üzere tüm alanlardan rahatça yararlanabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.