En Lezzetli Kongre

En Lezzetli Kongre
  • 11 Aralık 2015 12:11

Uluslararası Gastronomi Kongresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş., İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (IEU) tarafından düzenlendi. Dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getiren kongrede, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisi ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisi tartışılırken kongre,  Travel Turkey İzmir 2015 Fuarı ile eş zamanlı olarak açıldı.

En Lezzetli Kongre

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir ve Ege mutfağının binlerce yıl öncesinin deneyimleriyle harmanlanan sağlıklı ve lezzetli yemekler sunduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olduğunu, bünyesindeki Eşrefpaşa Hastanesi ile sağlıklı beslenme adına çalışmalar yürüttüğünü ve Süt Kuzusu projesiyle yüz bini aşkın çocuğa ücretsiz ve sağlıklı süt dağıttığını, organik ve iyi tarım uygulamalarını desteklediğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bu kongre daha da büyüyerek, İzmir’in gastronomi kültürüne çok büyük katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

İzmir mutfağı dünyaya açılıyor

İzmir’in üye olduğu Dünya Gurme Şehirler Birliği Başkanı Jean Michel Daclin ise gastronominin dünya çapında önemini giderek artırdığını belirterek şunları kaydetti:

“Gıda, insanlar arasında bir bağlantı noktası. Sosyal ilişkileri de belirleyen bir konu. Bütün dünyada gastronomi devrim niteliğinde bir dönüşümden geçiyor. Biz de Gurme Şehirler Ağı içinde üyelerimizle deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Birlikte çalışırken kendi şehirlerimizin de tanıtımını yapıyoruz. İzmir’in mutfağı çok ilginç. Uzun bir tarihi olan çok zengin bir mutfak. Ayrıca bütün Akdeniz’i kapsayan bir etkinliğe sahip. İzmir’in tanıtımında kesinlikle bu mutfağın özellikleri kullanılmalı.”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye’nin her bölgesiyle çok farklı lezzetler sunduğunu, Ege mutfağının da bu anlamda çok özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Ulusoy, turizmciler olarak bu zenginliği turizme yansıtarak ekonomik kazanca dönüştürmek istediklerini dile getirdi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, bu ilk kongrenin Dünya Gurme Kentler Birliği Başkanı Jean Michel Daclin’in katılımıyla açılmasının çok büyük anlam kazandığını ifade etti. İzmir’in. 4 kıtadan 23 şehrin üye olduğu Gurme Şehirler Ağı’na girebilmesinin kolay bir iş olmadığını, birliğin bu konuda son derece seçici davrandığını vurgulayan Demirtaş, “Ege’yi gastronomi konusunda dünyaya açmak istiyoruz. Dünyada, Çin ve İtalyan restoranları varken neden Ege restoranı olmasın diye düşünüyoruz. Bir süre sonra dünyanın önemli merkezlerinde Ege restoranlarını açabiliriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla değerlerimizi öne çıkarak gastronomide dünyada söz sahibi olmak istiyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediyesi 500 bin fide dağıtıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Oğuz Esen ve Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Hande Arslanalp ise kongrenin İzmir’in sahip olduğu potansiyeli değerlendirme konusunda bir yol haritası çizeceğini dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.