Emniyet Müdürü Aşkın anlattı: O sürücü nasıl yakalandı?

Emniyet Müdürü Aşkın anlattı: O sürücü nasıl yakalandı?
  • 12 Kasım 2016 08:55

Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Bornova ilçesinde yolda oturan kişiye aracın çarpmasına ilişkin, polisin iğneyle kuyu kazar gibi çalışma yaptığını, karanlıkta aracı bulmaya çalıştığını ve büyük bir özveriyle şüpheliyi yakaladığını söyledi.

Aşkın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kamil Tunca Caddesi’nde 3 Kasım’da aracıyla çarptığı Hüseyin Çınarlı’nın yaşamını yitirmesine neden olan zanlının yakalandığını hatırlattı.

Asayişten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cevdet Güçlü’nün başkanlığında 6 kişilik ekip kurdukları bilgisini veren Hüseyin Aşkın, “Duyduğumda çok üzülmüştüm. Hiç kimsenin kanı yerde kalmasın. Vatandaşımıza bir araç çarpmış ve hayatını kaybetmişti. Allah rahmet eylesin. Ölümlü bir trafik kazası olabilir ama o insanı orada bırakıp gitmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Belki kaza sonrası yaralıydı, o anda müdahale edilse hastaneye götürülse yaşayabilirdi belki bilemiyorum.” diye konuştu.

“İğne ile kuyu kazdılar”
Kurulan özel ekibin çok dikkatli ve titiz bir çalışma yaptığını vurgulayan Aşkın, bölgedeki tüm kamera kayıtlarının incelendiğini ifade etti.

“Faili meçhul bir cinayet” gibi olayın çok ciddi araştırılmasını istediğini ifade eden Aşkın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkadaşlarımız da sağ olsunlar çok emek verdiler. Adeta iğne ile kuyu kazar gibi kamera kamera her noktadan diğer tarafa giden yolları takip ettik. Karanlıkta aracı bulmaya çalıştık. Sonra da arkadaşlarımız büyük bir özveriyle şüphelinin yakalanmasını sağladı. Çok önemsediğim bir konuydu.”

Çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Hüseyin Aşkın, zanlının bulunmasının aile için büyük önem taşıdığını söyledi.

Olay
Bornova ilçesi Kamil Tunca Caddesi’nde 3 Kasım’da yolda oturan Hüseyin Çınarlı (37), sürücüsünün kimliği ve plakası belirlenemeyen hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ile Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışmada, sanayi bölgesindeki oto tamirhanelerinde kazaya karışan araçlar incelenmişti.

Çevredeki 68 iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarını da incelemeye alan ekipler, plakasını tespit ettikleri hafif ticari aracı C.C’nin (44) kullandığını belirlemişti.

Kazaya karışan aracı, 1. Sanayi Sitesi’nde tespit eden ekipler, şüpheli C.C’yi de düzenlenen operasyonla gözaltına almıştı

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay mesaiye Temizlik İşleri Şantiyesinde başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.