Emir astsubayının ‘darbe oyunu’ kameraya takıldı!

Emir astsubayının ‘darbe oyunu’ kameraya takıldı!
  • 24 Temmuz 2016 10:40

Darbe girişimi sırasında Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’i gözaltına alacak darbeci askerleri, emir astsubayı olan Astsubay Adnan Karaman’ın gündüzden özel aracıyla karargaha soktuğu ortaya çıktı.

Kamera görüntülerinde emir astsubayı Karaman’ın tutuklanan Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen ile samimi konuştuğu belirlendi.

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra birçok ilde askerlere yönelik operasyon başlatıldı. İzmir’deki operasyonlar sırasında Ege Ordu Komutanlığı’na giden polisin, el koyup incelediği güvenlik kamerası görüntüleri, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’in emir astsubayı Adnan Karaman’ın, darbe günü nasıl bir oyun oynadığını kare kare ortaya koydu. Görüntülere göre, ordu komutanının emir astsubayı Adnan Karaman, darbe girişiminin yapıldığı cuma günü öğle saatlerinde, darbeye destek veren farklı bir karargahta görevli iki askeri, kendi özel aracıyla nizamiye kapısından kayıt yaptırmadan içeri aldığı ortaya çıktı. Bu iki askerin darbenin ilk saatlerinde, Gaziemir’den gelen helikopterle Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’i, gözaltına alıp Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na götürmeye çalıştığı da tespit edildi.

DARBECİLERLE SOHBET
İki darbeci askeri içeri alan emir astsubayı Adnan Karaman, cuma günü öğleden sonra hiçbir şey olmamış gibi günlük mesaisine devam etti. Ardından darbe girişiminin ilk anlarında da karargah dışında bulunan Orgeneral Abdullah Recep ile Adnan Karaman, müdahale için ordu komutanlığına geldi. Orgeneral Recep’in talimatıyla darbeci askerlerin teslim olmasını söylemek için yanlarına giden emir astsubayı Adnan Karaman’ın, Bergama’daki tankları İzmir’e gönderip kanlı baskınlar yapmayı planlayan Ege Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen başta olmak üzere diğer darbeci askerlerle, samimi konuşması da yine görüntülerde kaydedildi.

Bu görüntülerden yola çıkan polis, emir astsubayı Adnan Karaman başta olmak üzere Orgeneral Abdullah Recep’i almak üzere gelen helikopterdeki Yarbay Bahattin Akgül, yüzbaşılar Hakan Yukarki, Hacı İbrahim Çalışkan, Üsteğmen Serkan Çoban, üstçavuşlar Yasin Sağkol ile Yasin Büyükaltay’ı, gözaltına aldı. Gözaltına alınan askerler, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki Işıkkent’te vatandaşla buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.