Emin Çölaşan İZDENİZ grevini yazdı: Türkiye’de yasak, İzmir’de serbest!

Emin Çölaşan İZDENİZ grevini yazdı: Türkiye’de yasak, İzmir’de serbest!
  • 1 Ağustos 2017 10:37

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, köşesinde İzmir’de bir türlü çözüme kavuşturulamayan İZDENİZ grevini yazdı. Çölaşan “En önemsiz grevleri bile yasaklayan hükümet bu durumda ne yapıyor? Yasaklama ve erteleme yapmadığı gibi, CHP’li belediye yıpransın ve halkın tepkisi artsın diye grevin uzaması için elinden geleni yapıyor!” ifadeleriyle hükümete yüklendi.

Çölaşan’ın yazısı şu şekilde:

Sevgili okurlarım, tuhaf bir ülke gerçeği bugüne kadar belki onlarca kez gözünüze çarpmıştır.Bu iktidar döneminde grev yapmak yasaktır!Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bir grev başlayınca kamu yararı, halk sağlığı ve huzuru gibi çeşitli gerekçeler öne sürülerek ertelenir. Hele şimdiki OHALdöneminde grev yapmak asla mümkün değildir. Şu anda ülkede birkaç küçük çaplı, önemsiz ve etkisiz grev dışında hiçbir grev yoktur!Zaten grev yapmak sendikaların da işine gelmez zira çoğu devşirilmiş ve AKP‘nin “Yasakçı”kurallarına ister istemez dahil olmuştur.Evet, başlayan grev ertelenir, yasaklanır.

* * *

Şimdi “Serbest” olan, hükümetin dokunmadığı, ertelemediği, ya da yasaklamadığı sadece bir tek grev var:İzmir’deki İZDENİZ grevi. Bu bir belediye şirketi.Sendika, işveren konumundaki CHP‘li İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ücretler ve sosyal haklar konusunda anlaşmazlığa düşmüş durumda.Grev iki hafta önce başladı ve İzmir körfezindeki bütün yolcu ve arabalı vapur seferleri durdu.(Burada hemen bir parantez açayım, bu olayda kim haklıdır, kim haksızdır bilmiyorum. Yani çalışanlar mı, yoksa belediye mi…)

* * *

İzmir şu anda felç durumda. Vapurlar çalışmayınca herkes özel aracına, metroya ve otobüslere yüklendi. Trafik durumu bir felaket… İzmir halkı bu sıcakta saatlerce yollarda sürünüyor.Her gün yüz binlerce insan çile çekiyor. Vapurla 20 dakikada gideceği yolu trafikte en erken iki saatte alıyor.Peki ama en önemsiz grevleri bile yasaklayan hükümet bu durumda ne yapıyor? Yasaklama ve erteleme yapmadığı gibi, CHP’li belediye yıpransın ve halkın tepkisi artsın diye grevin uzaması için elinden geleni yapıyor!..İzmir halkının çile çekmesini sağlıyor, olanlara göz yumuyor.Sendikaya çaktırmadan ve el altından telkinde bulunuyor:“Direnin aslanlar arkanızdayız, işi uzattıkça uzatın!..”İzmir ahalisi mahvolmuş, kim takar! Hükümet kendi siyasal çıkarlarının peşinde. Sadece seyretmekle ve “Aman bu iş çabuk bitmesin de ahali CHP’li belediyeden soğusun” diye dua ediyor.İzmir’de yaşayan herkes, hükümetin oynamakta olduğu bu çirkin oyunun bilincinde olmalı.
…”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çatı Bostanlı sanatın ‘marka’ yüzü olacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.