4 ilde 4 hain saldırı!

4 ilde 4 hain saldırı!
  • 18 Ağustos 2016 13:11

Türkiye terör saldırılarıyla kan ağlıyor. Van’da patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda 3 sivil şehit olurken, 71 kişi yaralandı. Türkiye daha sonra Elazığ’daki hain saldırıyla sarsıldı, 3 polis şehit oldu, 217 kişi yaralandı. PKK’lı teröristler Hakkari’deki saldırıda 2 polisi yaralarken, Bitlis’te 5 asker ve 1 korucuyu şehit etti.

Elazığ tarihin en kanlı saldırısını yaşadı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne saat 09.14’te terör örgütü PKK mensupları tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Malatya yolu üzerindeki dört katlı emniyet binasının yanındaki yolda meydana gelen şiddetli patlama, kentin dört bir yanından duyuldu.

Terör saldırısının ardından bölgeye çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

3 ŞEHİT, 217 YARALI
Bombalı araçla yapılan saldırıda; 3 polis şehit olurken, 217 kişi de yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Başbakan Binali Yıldırım, yaralılardan 72’sinin taburcu edildiğini 145’inin ise hastanelerde tedavi gördüğünü açıkladı. Yıldırım, yaralılardan 85’inin polis 60’ının sivil olduğunu açıkladı.

Açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, yaralılıların kaldırıldığı hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığını bildirdi.

ERDOĞAN’DAN TELEFON
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırısının ardından Başbakan Binali Yıldırım ve Vali Murat Zorluoğlu’yu telefonla arayarak bilgi aldı.

BAŞBAKAN, 4 BAKAN VE ORG. AKAR BÖLGEYE GİTTİ
Başbakan, Elazığ’daki salıdırıdan sonra tüm programlarını iptal etti.

Başbakan Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Elazığ’a hareket etti.

CHP ELAZIĞ’A HEYET GÖNDERDİ
CHP de, Elazığ’daki terör saldırısı nedeniyle kente milletvekillerinden oluşan bir heyet gönderdi.

CHP’den yapılan açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Ali Özcan ve Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’dan oluşan heyetin görevlendirildiği belirtildi.

BİNALAR HASAR GÖRDÜ, ARAÇLAR YANDI
Saldırı sonucu İl Emniyet binası ve çevredeki birçok binada büyük hasar oluştu.

Emniyet bahçesindeki araçlarda çıkan yangın itfaiye ekiplere tarafından söndürüldü. Ayrıca saldırı sırasında bölgeden geçen araçlarda da zarar var.

DERİN ÇUKUR OLUŞTU
Öte yandan, şiddetli patlama nedeniyle ağaçlar yerlerinden sökülürken, bölgede çok büyük çukur oluştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Yayın yasağı getirildi
Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başbakanlığın yazısıyla, Elazığ’da düzenlenen saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

“İSTİHBARİ BİLGİ YOKTU”
Elazığ AK Parti Milletvekili Ömer Serdar, NTV canlı yayınına bağlandı. Serdar, “Saldırı olacağına dair istihbari bilgi yoktu. Dün Van’da gerçekleşen, önceki hafta Diyarbakır’da gerçekleşen saldırılar ele alındığında PKK’nın bir eylemi gibi görünüyor. Elazığ sakin bir yerdi, PKK için bir bariyerdi sanırım o bariyer aşılmak isteniyor. Biz yine o hatta mücaledemizi vermeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, NTV canlı yayınında, “Elazığ tampon bir bölgeydi, güvenli bir bölgeydi. Tüm Elazığ’a geçmiş olsun diliyorum. Umarım şehit sayısı çok fazla artmaz” dedi.

“ÖNCEKİ PATLAMALARA BENZEMİYOR”
Elazığ’da bulunan gazeteci Rıdvan Kaya, NTV yayınına bağlanarak şunları söyledi:
“İlk önce gidenlerden birisiyim. Emniyet’le bizim aramızda yaklaşık 1 km var. O hali görünce dizlerimizin bağı kırıldı. Emniye Müdürlüğü’nün bir bölümü kullanılamaz haldeydi, sokakta olan araçların tamamı paramparça, bir kısmı yanıyordu. Çok değişik ve korkunç bir patlamaydı. Evlerde deprem etkisi yaptı. Aşağı yukarı 2 km’den itibaren dükkanların camları kırılmış durumda. Önceki patlamalara hiç benzemiyor…” (a.a, NTV)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.