Ege Üniversitesi’nde Dündar-Gül Cezası!

Ege Üniversitesi’nde Dündar-Gül Cezası!
  • 18 Ocak 2016 09:22

Dokuz Eylül Gazetesi’nden Emre Döker’in haberine göre Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki duyuru panolarına “Can Dündar ve Erdem Gül Yalnız Değildir” manşetli duvar gazetesini asan öğrenci Emine Akbaba, bir ay okuldan uzaklaştırıldı.

Öğrenci Kolektifi üyesi 3 öğrenci, MİT tırları haberinin ardından “casusluk” suçlamasıyla tutuklanan ve Silivri Cezaevi’ne gönderilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tutukluluğunu protesto etmek için gazete hazırladı. Öğrenciler, hazırladıkları gazetenin manşetine de, “Can Dündar ve Erdem Gül Yalnız Değildir” olarak attı.

Öğrenciler, bu gazeteyi İletişim Fakültesi’nde panoya ve duvara asarken fotoğraflarının çekilmesi üzerine Mühendislik Fakültesi Dekanlığı 3 öğrenci hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda Deri Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Emine Akbaba’ya bir ay okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Akbaba kararın ardından, Silivri’ye Dündar ve Gül’e mektup yazarak, “Nerede olursak olalım mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Yalnız değilsiniz. İnatla, mizahla yıkacağız korku iktidarlarını” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  BAŞKAN TÜRKMEN’DEN 1 MAYIS MESAJI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.