Ege Üniversitesi Hastanesi’nde maaş krizi! “Haklarımızı alamıyoruz, Sendikal eylem başlatacağız”

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde maaş krizi! “Haklarımızı alamıyoruz, Sendikal eylem başlatacağız”
  • 15 Kasım 2023 12:41

Burcu Gülez / Gazete Ege- Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Asistan Hekim, Cerrahi bilimler Temsilcisi ve Türk Cerrahi Derneği’nde Asistan Komisyonu üyesi H.G.K. Türkiye genelinde yaşanan sağlık çalışanlarının içerisinde bulunduğu ‘maaş krizini’ Genel Cerrahi Asistan Hekimliği olarak dile getirdi. Hekim yaptığı açıklamada, Acil servis, Yoğun Bakım ve Ameliyatlara giren ‘nitelikli nöbet’ çalışanlarının ‘servis çalışanı’ gibi düşük mesai ücreti üzerinden değerlendirilmesine tepki gösterdi.

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde maaş krizi! "Haklarımızı alamıyoruz, Sendikal eylem başlatacağız"

H.G.K. Ameliyathanelerde, yoğun bakım ünitelerinde ve acillerde nöbet yapan hekimlerin ‘Nitelikli nöbet’ parası almaları gerekirken ‘servis nöbeti ücreti verilmesi’ konusuna değinerek, “Bizler ameliyathanelerde, yoğun bakımlarda ve acilde nitelikli nöbet parası alıyoruz. Buralarda benim gibi nöbet alan hekimlerin normal nöbetlere göre 1,5 katı maaş almaları gerekiyor ancak son dönemde başhekimlik kararı ile bu nöbet paraları fazla yazıldığı iddia edilerek bizden bu nöbet paralarının değiştirilmesi ve azaltılması isteniyor. Bu durumda bizlere düşük ödemeyi içeren ‘servis nöbeti’ ücreti verilmesi belirtiliyor” dedi.

“SENDİKAL EYLEM HAZIRLIĞINDAYIZ”

“Bize bu maaşlar dikte ediliyor, Eylül ve Ekim paralarının nitelikli nöbetleri hala yatırılmadı” ifadeleri ile isyanını dile getirenn Asistan Hekim, “Hazineden gelen ve bugün ayın 15’inde yatması gereken maaşlarda yatırılmadı. Maddi olarak asistan hekimler zor durumda. Sonuç alınamadığı takdirde. Sendikal olarak ta bu konuda eylem hazırlığına girişeceğiz. 3,5 yıldır genel cerrahi kliniğinde ve yoğun bakım ile acil servislerde çalışarak nöbet dönemlerinde ameliyatlara girerek görevime devam ediyorum ancak son dönemlerde nöbet haklarımızı alamamaya başladık. Ortalama olarak 11 le 12 bin arası nitelikli nöbet ücreti alınması gerekirken ‘servis nöbeti’ adı altında 5-6 bin para verilmek isteniyor. Başhekimlik hiç bir bölüm başkanı ile görüşme yapmadı. Haklarımızı alamıyoruz. Hala acil, yoğun ve ameliyathanelerde hizmet vermeye devam ediyoruz. Ancak haklarımızı almak istiyoruz.” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kayadibi köylülerine Başkan Tugay'dan Hıdırellez sürprizi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.