Efes Antik Kenti düğün salonu mu oldu?

Efes Antik Kenti düğün salonu mu oldu?
  • 29 Haziran 2017 10:52
  • A+
    A-

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay Efes Antik Kenti’nde “sünnet düğünü yapıldı” haberlerini Meclis gündemine taşıdı. Balbay Bakan Nabi Avcı’nın yazılı olarak yanıtlaması için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Balbay Avcı’ya, ‘Efes Antik Kenti düğün salonu mu oldu? Söz konusu etkinliğe ilişkin ilgili kişi veya kuruluşla yapılan bir protokol var mı? Protokol hükümleri nelerdir?” diye sordu. 

 

Balbay önergesinde şunları söyledi: 

Efes Antik Kenti düğün salonu mu oldu?

“Efes Antik Kenti’nde yemekli sünnet düğünü yapıldığı haberleri İzmir kamuoyunda ve tüm Türkiye’de büyük tepkilere neden oldu. Yazılı ve görsel basın yayın organlarında ve kimi sosyal medya hesaplarında sıkça haber yapılan bu iddialar sonucu, tarihi alanlardaki bu tür faaliyetlere karşı gösterilen tepkilerle tartışma büyüdü. Bakanlık yaptığı açıklamada “Süreli Kullanım Yönergesi” kapsamında olduğunu söylüyor. Yönergeye baktığımızda bu tür zenginliklerimizin kullanılmasında etkinliğin kültürel, bilimsel, sanatsal olmasının amaçlandığını görürsünüz. Hatta yönergenin ilgili maddesinde kültürel (resital,tiyatro,sinema gösterisi,halk oyunları gösterisi,tören,sergi,festival,fuar) ve/veya bilimsel (kongre,sempozyum,toplantı,panelvb) amaçlı olması, ideolojik amaç taşımaması olarak açık bir şekilde ifade edilmiştir. Şimdi bu amaçlanan ile ortaya çıkan görüntü asla uyuşmuyor.” 

 

Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi gözümüz gibi korumalı, daha çok üretmeliyiz, onları tüketmemeliyiz diyen Balbay Bakan Avcı’dan şu sorularına yanıt istedi: 

 

  1. Efes Antik Kenti’nde kamuoyuna yansıdığı gibi bir düğün organizasyonu yapılmış mıdır? 
  2. Görüntülerdeki yemekli program hangi kurum ve kuruluş tarafından yapılmıştır? Programın amacı nedir, katılımcıları kimlerdir? 
  3. Söz konusu etkinliğe ilişkin ilgili kişi veya kuruluşla yapılan bir protokol var mı? Protokol hükümleri nelerdir?  
  4. Bakanlığa bağlı başka hangi müze ve örenyerleri, kültür merkezleri kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilere kullanıma verilmiştir?  
  5. Bu yerlerde hangi kültürel, bilimsel, sanatsal etkinlikler gerçekleştirilmiştir? Müsaade edilen etkinlikler ülke turizmimizi nasıl etkilemektedir? 
  6. Tarihi ve kültürel mekanlarımızda kültürel, bilimsel, sanatsal olmayan yemekli bir organizasyona süreli de olsa müsade edilmesi doğru mu? 
  7. İzin verilen etkinliklerin son 15 yıl içinde yıllar itibarıyla bakanlığa maliyeti ne olmuştur? Bakanlık bu etkinliklerden ne kadar kazanç elde etmiştir?  
Bu haber ilgini çekebilir ->  Engelleri bir bir aştı kendi ‘Evren’ini yarattı

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.