Dünya Bankası’ndan İzmir Örneği

Dünya Bankası’ndan İzmir Örneği
  • 13 Aralık 2015 12:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı finansman stratejileri, Dünya Bankası’nın da dikkatini çekti. Tunus hükümeti teknokratlarından oluşan bir heyet, Dünya Bankası’nın örnek gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç başkanlığındaki heyetler arası görüşmelerde, Türkiye’deki belediyeler arasında İzmir’in yeri, uygulanan mevcut finansman modelleri ve stratejileri, rekabetçi bir şehir yaratma vizyonu masaya yatırıldı. Tunuslu heyete İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şeffaf, istikrarlı, tedbirli ve güçlü mali yapının oluşturulmasında uygulanan yöntemler ve kurumsal profili anlatıldı.

FİNANSMAN “GÜVENE” GELİR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük projelerine uzun vadeli, ucuz faizli, hazine garantisiz ve teminatsız finansman sağlandığı belirtilen toplantıda, güven oluştuğu taktirde bankalar, uluslararası finansman kuruluşları ve kalkınma ajanslarından gerekli finansmanın sağlanabildiğinin altı çizildi. Güvenin sağlanmasında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından alınan “yatırım yapılabilir” kredi notunu korumanın da önemine değinildi. Tunuslu heyete, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı şeffaf, hesap verilebilir mali yapı ve finansman modeli de anlatıldı.

HESAP VERİLEBİLİR MALİ YAPI
Tunus heyetinin İzmir’deki uygulamalardan çok etkilendiğini belirten Dünya Bankası Tunus Kıdemli Şehir Ekonomisti Onur Özlü, “Finansman uygulamaları, stratejik planlama konularında Tunuslu teknokratlarla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili ekipleriyle çok verimli geçen toplantılar yaptık. Tunus’ta yerel yönetimlerin oluşmasında bu uygulamalar örnek alınacak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ise, toplantıda ele alınan konuların, Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan ve hayata geçirilen büyük altyapı projelerinde uygulanan finansman modelleri ve oluşturulan hesap verilebilir mali yapı hakkında yoğunlaştığını söyledi.

İZMİR ÖRNEĞİNDEN YARARLANACAKLAR
Tunus İçişleri Bakanlığı Yerel Hükümetler Genel Müdürlüğü Direktörü ve Tunuslu teknokratlar heyet başkanı Faycal Kazez, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finansman stratejileri ve yerel yönetim uygulamalarına verdiği önemi takdir ettiklerini ve çok önemsediklerini belirtti. Kazez, yerel yönetimler konusunda Dünya Bankası ile birlikte Tunus’ta yapacakları yasal düzenlemelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi, deneyim ve tecrübelerden yararlanacaklarını, İzmir’in Akdeniz’de önemli bir kent olduğunu ve yerinde inceledikleri uygulamalardan çok etkilendiklerini ifade etti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.