Dostluğun Anıtı

Dostluğun Anıtı
  • 28 Şubat 2016 11:43

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi’nde 3 dönümlük parkı tamamen yenileyerek ‘Azerbaycan Dostluk Parkı’ ismiyle vatandaşların kullanımına açtı. Park içinde, Hocalı Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anısına dikilen ‘Hocalı Şehitleri Anıtı’ da yoğun katılımın gerçekleştiği törenle açıldı.

 Bornova Belediyesi Hocalı Katliamı’nın 24’üncü yılında Türkiye ve Azerbaycan halklarının kardeşliğini pekiştirecek önemli bir adım attı. Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliğiyla alınan kararla, Karacaoğlan Mahallesi 6236/1 Sokak’ta bulunan parka ‘Azerbaycan Dostluk Parkı’ ismi verilirken, Hocalı Şehitleri Anıtı’nın açılışı da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanısıra Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzov, Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Adil Abbas, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pasha, Hocalı Soykırımı Tanıtma Derneği Üyesi Agil Mehmedov ile Azerbaycan kökenli şair ve yazar Tuğrul Keskin de birer konuşma yaptı. Törene siyasi partilerin ilçe başkanları, Azerbaycan kökenli vatandaşların kurduğu derneklere üye vatandaşlarla Bornovalıların yanısıra Azerbaycan’dan da çok sayıda konuk katıldı. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik alana asılan pankart ve törene katılanların taşıdıkları dövizlerle de anlatıldı.

Dostluğun Anıtı

3 dönümlük park

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, parka isim verilmesinde ve Hocalı Şehitleri Anıtı’nın yapılması kararını tüm meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik içinde aldıklarını belirterek, katkısı olan herkese teşekkür etti. Azerbaycan ve Türkiye’nin iki devlet bir millet olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber  ortak akıl çerçevesinde hareket ederek Hocalı Katliamı’nın unutulmaması için bir anıt yapma kararı almıştık. Bu gün de Bornova’da Azerbaycan Dostluk Parkı içindeki anıtımızın açılışını yapmanın onurunu yaşıyoruz” dedi. Azerbaycan kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Karacaoğlan Mahallesi’ndeki anıtın anlamlı ve değerli olduğuna da vurgu yapan Başkan Atila, “3 dönümlük parkımızı koruma konusunda özellikle burada yaşayan insanlarımıza büyük görev düşüyor. Hocalı katliamının 24. Yılında yitirdiklerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

Dostluğun Anıtı

Birlik olmalıyız

Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzov, parka verilen ismin ve  Hocalı Katliamı Anıtı’nın yapılmasının manevi değerinin kendileri için çok büyük olduğunu belirterek, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti. Murtuzov, Hocalı katliamanın tek başına bir örnek olarak ele alınmaması gerektiğini de ifade ederek, “Bu Türk’e karşı girişilen faaliyetlerin bir sonucudur. Her zaman birlik olmalıyız” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek

İzmir-Bakü kardeşliği

Azerbaycan Cumhuriyeti Milletvekili Adil Abbas da park ve anıt nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür ederek, Azerbaycan ve Türkiye’nin dosttan da öte kardeş iki ülke olduğunu söyledi. Bu kardeşlikte İzmir ve Bakü’nün ayrı bir öneminin olduğunu da belirten Abbas, “Bakü’nün en büyük parkının ismi İzmir’dir. En uzun üç caddesinden birinin İzmir’dir. Biz Azerbaycanlılar olarak İzmir’i çok seviyoruz. Sizlerin de bizlere sahip çıkması ve böyle güzel parklara Azerbaycan isminin verilmesinden onur duyduk” dedi.

 Çevre düzenlemesi de yapıldı.

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi 6236/1 Sokak’ta bulunan parkı yenileyerek ‘Azerbaycan Dostluk Parkı’ ismiyle vatandaşların kullanımına açtı. Bornova Belediye Meclisi’nde alınan kararın ardından parkın içine ‘Hocalı Katliamı’nı anlatan bir anıt yapıldı. Yaklaşık 3 dönümlük parkın çevre düzenlemesi yapıldı. Kaldırımları, spor aletleri, süs bitkileri  ve kum alanları tamamen yenilenerek yepyeni bir görünüm kazandırıldı. Parkın içne Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Neda İsmail Atar tarafından yapılan Hocalı Şehitleri Anıtı da parkın içine yerleştirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.