Dost Market’in Altındağ Şubesi açıldı

Dost Market’in Altındağ Şubesi açıldı
  • 1 Temmuz 2016 14:39

Bornova Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hayata geçirilen Dost Market projesi büyümeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan temizliğe, kırtasiyeden giysiye ve yakacağa kadar pek çok temel ihtiyacı özgürce alabildiği marketin yeni şubesi Altındağ’da hizmete açıldı. Açılışı Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt,CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar,  Meclis Üyeleri ve Altındağ Mahallesi sakinleriyle birlikte yaptı.  Bornova Belediyesi, Türk Kızılay’ı Bornova Şubesi ve İZSİAD işbirliği ile düzenlenen açık hava iftarının ardından yapılan açılışa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

 Bornova Belediyesi’nin örnek çalışmalarından biri olan Dost Market projesi yeni şubelerle büyüyor. Bornova Belediyesi tarafından ilki 2014 yılında Bornova Merkez’de açılan ve ardından Doğanlar’da hizmete giren Dost Market’in yeni şubesi  Altındağ’da açıldı. İhtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan temizliğe, kırtasiyeden giysiye ve yakacağa kadar pek çok temel ihtiyacı özgürce alabildiği marketin açılışını mahallede düzenlenen iftar yemeğinin ardından Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar,  Meclis Üyeleri ve Altındağ Mahallesi sakinleriyle birlikte yaptı.

Dost Market’in Altındağ Şubesi açıldı

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yardım edebilmek için bütün olanakları kullanmaya çalıştıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları için projeler üretmeye çalışıyoruz. Engellilerden yaşlılara, maddi durumu yetersiz ailelerden kentteki olanaklara erişimi kısıtlı kadınlar ve çocuklara,  tüm ihtiyaç sahiplerine destek oluyoruz” dedi. Bornova Belediyesi olarak iyiliğe aracılık ettiklerini hatırlatan Başkan Atila, “Bu anlamda Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile önemli bir birlikteliğimiz var. Böylece daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabiliyoruz” diye konuştu.

Altındağ’da düzenlenen iftar yemeğine katılan ve Dost Market açlışını Başkan Olgun Atila ile birlikte yapan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, “Bornova Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar herkese örnek oluyor. Başkanımızın ‘Bornova Bizim Evimiz’ sloganıyla çıktığı yolda bizde yanında yer almaktan ve yaptığı çalışmalara elimizden geldiğince destek olmaktan çok mutluyuz” dedi.

 Dost Market vatandaşın yanında

 Dost Market’in raflarında gıdadan temizliğe, kırtasiyeden giysiye herşey yer alıyor. Ayrıca vatandaşlar kışlık odun ihtiyaçlarını da Dost Market’ten temin edebiliyor. Dost Market’ten 4 bine yakın ihtiyaç sahibi aile yararlanıyor. İhtiyaç sahipleri gelirlerine göre yılda 8 kez kartlarına yüklenen bakiyelerle dilediği gibi alışveriş edebiliyor. Ayrıca yatalak ve yaşlı gibi ulaşım sorunu yaşayan 82 vatandaşın talepleri doğrultusunda hazırlanan yardım paketleri de elden ulaştırılıyor. Dost Market’ten yararlananları belediye meclisinde her siyasi partiden üyenin bulunduğu bir komisyon belirliyor. Hayırseverler, Türk Kızılayı aracılığı ile Dost Market’e nakit olarak bağış yapabiliyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.