“Doğal taş kültürel bir miras”

“Doğal taş kültürel bir miras”
  • 30 Mart 2018 11:04
  • A+
    A-

Dünya doğal taş sektörünü buluşturan 24. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için İzmir’e gelen Litos Dergisi Müdürü ve Dünya Doğaltaş Örgütü eski başkanı Anıl Taneja “Doğal taş kültürel bir mirastır” dedi.

Doğal taş sektörünün dünyadaki tüm temsilcilerini bir araya getiren 24. Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda “Sektörel Deneyimler” etkinliğine doğal taş sektörünün en yetkin isimlerinden Litos Dergisi Müdürü ve Dünya Doğaltaş Örgütü eski Başkanı Anıl Taneja konuk oldu.

Anıl Taneja, banklardan merdivenlere, mutfak tezgahlarından duvar resimlerine ve mimari yapılara kadar, doğal taşın günlük yaşamda kullanımına ilişkin dünyadaki yaratıcı uygulamaları örnekleriyle anlattı. Doğal taşın tükenmeyen bir kaynak olduğunu belirten Taneja,” Biraz hayal gücü ve yaratıcılıkla doğal taş kaynağıyla yapabileceklerinizin sınırı yok” dedi.

REKLAM ALANI

Ülkenin mirası
Doğal taş potansiyelinin ancak benimsenirse değerinin artırılabileceğine dikkat çeken Anıl Taneja, “Bir ülke için doğal taş kaynaklarından daha değerli bir şey varsa o da doğal taşın bir kültürel miras olduğu gerçeğidir. Eğer o ülke bu algıyı benimserse, potansiyelini değerlendirmek için elindeki tüm olanakları kullanır. Gelişebilmesi için önce mirasa sahip çıkması, yeni uygulamalarla gelecek kuşağa aktarması gerekir. Global ve yerel ekonomiler çöktüğünde bile bizim sektörümüzde doğal taşımız hala aynı değerde kalır” dedi.

Doğal taş kullanımının sınırı yok
Doğal taş uygulamalarının günlük yaşamda yeteri kadar kullanılmadığını belirten Taneja, “Bunun sayısını artırmamız gerekiyor, çok daha yaratıcı bir endüstrinin peşinde koşmalıyız. Doğal taş endüstrisi olarak dünya üzerinde bu konuya ilişkin ciddi adımların atıldığını görüyoruz. Taş doğal bir oluşum. Evinizin içinden yürüdüğünüz sokağa, çalıştığınız yere kadar aklınıza gelebilecek her türlü objenin doğal taş tasarımını yapabilmek mümkün. Sadece doğru teknolojiyi geliştirip, ardından da doğru süreçlerden geçirip pazarlamasını çok iyi yapmamız gerekiyor. Bu şekilde mirasımızın değerini artırabiliriz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir Körfezi’nin geleceğinin konuşulacağı çalıştay başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.