Dev Proje İçin Düğmeye Basıldı

Dev Proje İçin Düğmeye Basıldı
  • 28 Aralık 2015 09:00

Projelere ara vermeden devam eden Bayraklı Belediyesi’nin prestij projesi olan kültür merkezi için düğmeye basıldı. Manavkuyu Mahallesi’nde bulunan Merkez İlköğretim Okulu’nun karşısına yapılacak olan kültür merkezi, 13 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

İÇİNDE YOK YOK

3 blok olarak tasarlanan projenin ana binasının (kültür merkezi) zemin katında 600 metrekare alana sahip sergi salonu yer alacak. 210 ve 320 koltuk kapasiteli 2 ayrı konferans salonu bulunacak kültür merkezi, toplantı ve seminerle ev sahipliği yapacak. 850 koltuk kapasiteli salonda ise farklı etkinlikler düzenlenebilecek. Bu salonun 315 metrekare genişliğinde bir sahnesi olacak. Ayrıca sahne arkası ve sanatçı odaları da bulunacak. Nikah Salonu olarak kullanacak bölümde ise 300 koltuk kapasiteli iki ayrı salon yer alacak.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU!
Kültür merkezi projesinin hemen yanında ise uzunluğu yaklaşık 24 metre olan kapalı yüzme havuzu yer alacak. Buranın üst bölümüne yapılacak spor salonunda ise farklı spor faaliyetleri yapılabilecek.

BAYRAKLI’YA ÇOK YAKIŞACAK
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kültür ve spor tesis projesinin Bayraklı’ya çok yakışacağını belirterek, “Proje bu döneme damgasını vuracak. Kısa sürede temelini atıp tamamlamayı hedefliyoruz. Merkezde her ayrıntı düşünüldü. Yeni kent merkezini içinde barındıran ilçemizde özellikle geniş katılımlı toplantı yapılacak salon bulmak zorlaştı. Bu anlamda önemli bir eksiği gidereceğiz. Ayrıca merkezimiz, çok sayıda kültür sanat organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Olimpik ölçülerdeki yüzme havuzumuzda çocuklarımız kurs görecek. Spor tesisimiz yine çocuklarımıza, gençlerimize hizmetinde olacak, Bünyemizde kurduğumuz konservatuarımızda burada olacak. Kısacası bu proje Bayraklı’ya çok yakışacak” dedi.

PROJEDE NELER OLACAK?
– Kültür merkezinin 13 bin metrekare kapalı alanı olacak
– 100 aracın park edebileceği otopark
– Spor tesisi bölümünde, olimpik ölçülerde yüzme havuzu ve spor salonu
– Kültür merkezi olarak kullanılacak bölümünde, sergi salonu, kafeterya, konservatuar için sınıflar
– İki ayrı konferans salonu (210 ve 230 koltuk kapasiteli)
– 850 kişilik balkonlu, 315 metrekare genişliğe sahip sahneli bir salon
– Sanatçı odaları
– Nikah Salonu bloğunda ise, 2 adet 300 koltuk kapasiteli salon

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Önal, haftanın ilk mesaisine şantiyelerden başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.