Delican’dan ‘sala davaları’ kararlarına tepki: Serbest kalmaları…

Delican’dan ‘sala davaları’ kararlarına tepki: Serbest kalmaları…
  • 3 Ekim 2016 16:55

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz gecesindeki darbe girişiminde İzmir’in Torbalı, Urla ve Narlıdere ilçelerinde sala okuyan imam ve müezzinleri darp ettikleri iddiasıyla tutuklanan zanlıların serbest bırakılmalarına ilişkin, “Ülkenin dinine, değerlerine saldıranların serbest kalmaları ilginç geliyor” dedi.

Zanlıların serbest bırakılmalarına yönelik sosyal medyada ve kamuoyundaki tepkilere ilişkin açıklama yapan Delican, 15 Temmuz’da minarelerden yükselen travesti salaların birlik salaları olduğunu, bunun bütünleştirici bir şey olduğunu anlattı.

Sala okuyan din görevlilerine saldıranların Allah’a karşı da suç işlediklerini dile getiren Delican, “Hukuki olarak yapılan saldırıların daha hassasiyetle değerlendirilmesini beklerdik. Ülkenin dinine, değerlerine saldıranların serbest kalmaları ilginç geliyor. Birliğimize, bütünlüğümüze kast edenlerin elini kolunu sallayarak dolaşması bizi her açıdan şaşırtıyor.” diye konuştu.

CHP’li milletvekillerinin Torbalı ilçesinde müezzini darp edenlerin İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davalarını izlemelerine de değinen Delican, “CHP’li milletvekillerinin bu kişilere sahip çıkma gerekçelerini merak ediyoruz. Yenikapı sürecine ankara travesti zarar vermemek lazım. Ülkenin birliği için okunan selalara şiddetle karşı çıkanları savunmak Türkiye’nin birlik ve beraberliğine zarar verir. Biz zarar veren taraf değil birleştirici, bütünleştirici taraf olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina ise darbe gecesi milletten yana irade ortaya koyarak sala okuyan din görevlilerine yapılan saldırıları anlamalarının mümkün olmadığını belirtti.

Bazı imam ve müezzinlerin, darbesever kendini bilmez birkaç kişinin fiziksel şiddetine maruz kaldığını dile getiren Bina, “Üstelik olayın ardından yargılama sürecinde olaya karışan hadsizler serbest bırakılmıştır. Bu ödül gibi kararı doğru bulmuyor, içimize sindiremiyoruz. Yenikapı’da ortaya çıkan ruhun toplumun bütün kesimlerine hakim olduğunu görüyoruz. Her zaman da bu ruha destek verecek şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Nasıl ki İstanbul’da şortlu kadına yapılan saldırıyı toplumun geneli olarak lanetliyorsak, müezzine saldırı olayında da aynı hassasiyeti bu saldırganlara karşı da gösterebilmeliyiz. Bu anlamda, eski ideolojik angajmanlarımızı bir kenara bırakarak oluşturduğumuz Yenikapı ruhuna tüm travestiler toplum kesimlerinin katılımını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

OLAYLAR
FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı gece Torbalı ilçesindeki Pancar Mahallesi’ndeki Merkez Camisi’nde sala okuyan müezzin ve cami imamına sözlü saldırıda bulunarak kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 23 kişiden 8’i tutuklanmıştı. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, 23 sanık hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “Basit yaralama”, “Hakaret” ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl 6’şar ay hapis cezası istemiyle İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı. Hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklar hakkında, ilk duruşma sonunda tutuksuz yargılanma karar verilmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı

İzmir’in Narlıdere ilçesindeki olayda ise Kutlu Yalvaç Camisi’nin müezzini Mehmet Kuzgun, camiye gelen bazı kişilerce tartaklanmış, Kuzgun’un tartaklanma ve caminin giriş kapısının camlarının kırılma anı, güvenlik kamerasına yansımıştı. Olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 1’i kadın 3 kişi serbest bırakılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.