Delegeden çizik yiyen İl başkanının parti hafızası yok!

Delegeden çizik yiyen İl başkanının parti hafızası yok!
  • 7 Ağustos 2023 16:39

Radyo Romantik Türk, Can Radyo ve İzmir Kent Haber ortak yayını olan Dönencen programın da Abdullah Polat, Gökhan Kafalı ve Mikail Karadaş’ın bu haftaki konusu CHP İlçe delege ve başkanlık seçimi, önceki gün gerçekleşen Balçova İlçe Başkanlığı seçimlerinde kendi ilçesinden 26 delegeden çizik yiyen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP’de ön seçim krizi oldu.
Programda bir çok konu masaya yatırılırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar mahalle delege seçimlerinde listede yer almamasına da değinildi.

ASLANOĞLU’NUN NASIL BAŞKAN OLDUĞUNU BİLİYORUZ…

Konuya ilişkin fikirlerini aktaran İzmir Kent Haber İmtiyaz sahibi Mikail Karadaş, “Doğal delegeyiz zaten diyip başkanlar konunun üstünü kapatmaya çalışıyorlar ancak bu açıkça üyelerin gönlünde yoksunuz demek, bu partinin iktidar olamamasının sebebi sizlersiniz, iktidarı tek adam rejimi olduğunu söylüyorlar ancak CHP’de de bu yapılıyor. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun nasıl İl Başkanı olduğunu biliyoruz. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere bir çok kişinin desteğini aldı. Belediye Başkanları tabiki İl Başkanı seçilirken fikir vermeli ama gövdeni ortaya koymak olacak şey değil, sonra çıkıp biz seçimlere karışmıyoruz diyorlar” ifadelerini kullanırken.

İL BAŞKANININ PARTİ HAFIZASI YOK!

Radyo Romantik Türk ve Gazete Ege Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Polat ise, ” Başkanların göreve geldikleri gönden bu yana 4 yıl geçti. Verdikleri sözleri tutamadıkları yerler oldu. Ve dolayısıyla küskünlükler başladı. Yerel yönetimlerden önce üye ve delegenin söz sahibi olduğu son aşama listeye yazdıkları çoğu kişi gol yedi. Ancak İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun gol yemesi kötü oldu. Bir kere İl Başkanının parti hafızası olmalı, Aslanoğlu’nun parti hafızası yok! Bir konuşmasında eski Genel Başkanları sayarken Deniz Baykal’ı hatırlamadı. Üyelerin ısrarı üzerine ‘evet doğru Deniz Baykal’da vardı’ dedi. Bu çok ayıp hafızası bu kadar mı zayıf? Bilerek mi yapıyor acaba?” dedi.

ÜYE VE DELEGEYE SIRTLARINI DÖNDÜLER
Bazı CHP’li Belediyelerde mikro ölçekte tek adam rejiminin uygulandığının altını çizen Can Radyo ve Halkın Sesi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kafalı, ” Sadece CHP’de değil tüm partilerde oluyor ama bir takım ilişkiler kuruluyor. Ve sonrasında onun adamı bunun adamı diye destek görüyorlar. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında duvar örülüydü. Bunu seçimden sonra gördü, İl Başkanı, İlçe Başkanı siyaset yapar. Belediye Başkanının adamı olmamalı her belediyede tabiki değil ama bazı belediyelerde iktidar eleştirdikleri tek adam rejimi mikro ölçekte uygulanıyor. Ankara’ya yüzlerini dönüp üye ve delegeye sırtlarını döndüler. İl Başkanı, İlçe Başkanı Belediye Başkanına siyasi kalkan olmalı onun hizmetlerini halka aktarmalı anlatmalı. Durum böyle olmayınca üye de delege de sarı kart gösterdi. Bence son kez delege seçimi uygulandı bundan sonra olacağını sanmıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Çatı Bostanlı sanatın ‘marka’ yüzü olacak

3 DÖNEM SONRA YÜK OLUYOR 
Başkanlık koltuğunda uzun süre kalan başkanların da konuşulduğu programda Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’da eleştirildi. 4 dönem Narlıdere Belediye Başkanlığı 1 dönemde Konak Belediye Başkanlığı görevini yürüten Başkan Batur’un yaklaşan yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışmalar yapıyor olmasını ele alan Radyo Romantik tük ve Gazete Ege Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Polat 3 dönem kuralının uygulanması gerektiğini savundu. Polat, ” 2 dönem evet çok başarılıysa ve halk da karşılığı var seviliyor, isteniyorsa 3 ama 3’ten sonrası yük oluyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u severiz sayarız ama 4 dönem Narlıdere’de 1 dönemde Konak’da hala İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çalışıyor bence artık yeter.” dedi.
Geçtiğimiz gün Balçova İlçe Başkanlığı seçimlerinde konuşma yapan Yüksel Çakmur’un konuşmasını bölerek, ithamlarda bulunan Balçova Eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın çıkışınında masaya yatırıldığı Dönence programında, “Çalkaya’nın Burhan Özfatura’yı işaret ederek Çakmur’a takunyalılara İzmir’i siz emanet ettiniz” sözünün tezatlık oluşturduğunu belirten Polat, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’e neredeyse her geldiğinde Burhan Özfatura’yı ziyaret ederek istişare yapar, fikirlerini alır ve önem verir. Eski bir belediye başkanı olan ve hali hazırda eşi mevcut Belediye Başkanı olan bir siyasinin böyle bir çıkış yapması tezatlık oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

KOOPERATİFLER DE İHALESİZ DENETİMSİZ ALIŞ VERİŞ
Cemaatlerin Belediyeleri sömürdüğü yönündeki eleştirileri dile getiren İzmir Kent Haber imtiyaz sahibi Mikail Karadaş, İzmir’deki kooperatiflerin de cemaatlerden bir farkı olmadığını söyledi. Karadaş, “Bu konuyu daha ayrıntılı masaya yatırırız ancak Tire Süte Kooperatifine Köy Koop’a bir bakın derim, ne iş yaptıklarını inceleyin ürünü alıp paketlemekten başka bir şey yapmıyorlar, üreticiye bir faydaları yok. Mevzuattaki boşluktan faydalanarak ihalesiz denetimsiz alış veriş yapıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu yönetimindeyken sistemi çok güzel oturtmuş, Neptün hanımdan sonra herşey bozuldu” eleştirisinde bulundu.

Yayının tamamını dinlemek için linki tıklayabilirsiniz

https://fb.watch/mgK_l1a_eG/?mibextid=cr9u03

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.