Cumhuriyet kutlamalarında Rota şaştı! İzmir’de 100. Yıl kutlamalarında “Gündoğdu” çıkmazı

Cumhuriyet kutlamalarında Rota şaştı! İzmir’de 100. Yıl kutlamalarında “Gündoğdu” çıkmazı
  • 24 Ekim 2023 13:31

29 Ekim 2023 Pazar günü tüm Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de de 100’üncü yıl için etkinlik hazırlığı başladı. 100’üncü yıl kutlamaları kapsamında İzmir’in can damarı ve meşhur meydanı Gündoğdu’da kutlama olmaması akıllarda soru işareti bırakıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyetin 100. Yıl etkinliklerini neden Gündoğdu Meydanı’nda kutlamıyor?

BAŞKAN SOYER, GÜNDOĞDU DEMİŞTİ AMA ÖYLE OLMADI

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı açıklama Cumhuriyet’in ilanının 100’üncü yılında İzmirlilerin vazgeçilmez kutlama alanı Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek programlara değinilmiş ve İzmirlilerin unutamayacağı bir gece yaşayacağı belirtilmişti. Ancak Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu kutlama etkinliklerinde Gündoğdu Meydanı’nda herhangi bir organizasyonun olmadığı görüldü. Etkinlik takviminde Gündoğdu Meydanı’na yer verilmemesinin sonucunda ise Gündoğdu’da Cumhuriyet’in yüzüncü yılında herhangi bir etkinlik olmayacak mı sorusu akıllara geldi.

Geçtiğimiz yıl İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılını Tarkan konseriyle şölene dönüştüren ve bugüne dek İzmirlilerin gördüğü en büyük ve en kalabalık etkinliğe imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kullanımında olan Gündoğdu Meydanı’nı Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla yaptığı bir protokol sonucunda 28 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında İzmir Efes Kültür Yolu Festivali için bakanlığa tahsis ettiği ortaya çıktı. Bu tahsisten dolayı da Büyükşehir Belediyesi Gündoğdu Meydanı’nda yapmayı planladığı etkinlikleri ve konseri düzenleyemeyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin aynı geçen sene olduğu gibi dev bir konsere imza atacağı konuşuluyordu.

OLMAYAN ETKİNLİĞE “İPTAL” DUYURUSU

Gündoğdu Meydanı’nın kullanımını alan Bakanlığın ise İzmir Efes Kültür Yolu Festivali kapsamında meydanda düzenleyeceği bir etkinlik ya da konser henüz duyurulmuş değil. Gazeteci Candaş Tolga Işık da bugün Twitter (X)’ten yaptığı bir paylaşımla Gündoğdu Meydanı’nda etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu fakat Gündoğdu Meydanı’nda açıklanmış bir etkinlik zaten mevcut değildi. İzmir Valiliği’nin ise duruma müdahil olup herhangi bir etkinlik düzenleyip düzenlemeyeceği ise henüz açıklanmış değil. (EGE’YE  BAKIŞ)

Bu haber ilgini çekebilir ->  ASGARİ ÜCRETLİ ZAM BEKLİYOR PARALAR KÖPRÜ İŞLETMECİLERİNE AKIYOR
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Rana Çalık dedi ki:

    Kordonboyu Gundogdu meydani 15 mayis 1919 YUNAN isgalinden beri ilk defa Izmirliye yasaklandi.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.