Cumhuriyet Kadınları, Emel Sayın Şarkılarını Söyleyecek!

Cumhuriyet Kadınları, Emel Sayın Şarkılarını Söyleyecek!
  • 25 Ağustos 2022 13:45

İzmir’de yer alan sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında bir araya getiren, kurulduğu günden itibaren daha iyi bir dünya için sürdürülebilir projelere imza atan Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkan projeler yürütmektedir.

“Çocukluk ne güzel şey!” projesiyle yüzlerce çocuğun hayatına iyilikle dokunmayı amaçlayan TAGKGB, 28 Ağustos 2022 Pazar akşamı Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda özel bir konser düzenlerken, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği ve Belçika Türk Kadınlar Derneği, kuruluşlarının 25. yılında insanları bir araya getiren müziğin gücüyle, ‘’60. Sanat Yılında Emel SAYIN’la Hayat Bulan Şarkılar!’ seslendirecekler.

 Tülay AKTAŞ Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği bünyesinde geçtiğimiz Aralık ayında Türk Müziği Sanatçısı/Eğitmeni Ümit BULUT sanat yönetmenliğinde kuruluşu gerçekleşen ve ilk konserini 7 Mart akşamı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde veren CUMHURİYETİN KADINLARI SÖYLÜYOR! DÜNYA DİNLİYOR! Topluluğu bu kez, Çeşme Belediyesi’nin desteği ile yüzlerce çocuğa güneş olmak için ikinci konserini AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı)  yararına gerçekleştirirken bu gece, özel bir reji-prodüksiyon ekibinin çekimiyle Youtube üzerinden hem Türkiye’de hem de Avrupa ve dünyanın farklı noktalarından canlı olarak izlenebilecek.

Planlanan bir turne kapsamında farklı şehirlerde de sanatseverlerle buluşması planlanan Projenin 2. konserinin ise , İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla 17 Kasım 2022 Perşembe akşamı İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde  gerçekleşmesi planlanıyor.

Türk halkının sevgisiyle bütünleşerek geçirdiği 60 yıllık sanat hayatında eşsiz sesi ve naif ruhuyla hayat verdiği şarkıların AÇEV yararına seslendirileceği anlamlı Konsere onur konuğu olarak davet edilen ve katılımı beklenen Emel Sayın ise, ne yazık ki kardeşinin yakın zamandaki vefatı sebebiyle bu özel geceye katılamayacak.

3 aşamalı olarak tasarlanan “Çocukluk Ne Güzel Şey!” projesinin son aşaması için TAGKGB Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, “İnsana, ve çevreye saygılı bir dünya için çaba harcıyoruz. Yarınlarımıza değer katmanın en önemli anahtarı sivil toplum kuruluşlarının (STK) birlikte uyguladığı projelerdir. Yıllardır gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza sürdürülebilirlik ilkesi ve Müziğin birleştirici gücü ile bir yenisini daha eklemekten mutluluk ve onur duyuyoruz.” yorumunu dile getirdi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başdaş, “Konak’ın taşınmazları gasp edildi, konuyu yargıya taşıyacağız”

Türk Müziği Sanatçısı/Eğitmeni Ümit BULUT ise bu özel gece için; “4 aydan bu yana titizlikle hazırlanan İzmirli ve Belçika’da yaşayan amatör, yetenekli Türk Kadınlarından oluşan Topluluğumuzun özel bir Türk Müziği Orkestranın refakatinde  seslendireceği 25 Şarkıdan oluşacak seçkin Repertuar, 24 m2 lik Led ekran üzerinde zaman zaman filmlerinden, anılarından, kliplerinden  hazırlanmış özel kolajlar eşliğinde sanatseverlerle buluşacak’’ ifadesi yanında, müziğin sosyal bağlarımızın pekişmesine olumlu etkileriyle TAGKGB ve Belçika Türk Kadınlar Derneği  arasında gönül köprüsü kurulmasına, bunun beraberinde ihtiyaç sahibi anne ve çocuklarımızın eğitimleriyle ilgili AÇEV yararına önemli bir projeye katkı çabasıyla taçlanmasından duyduğu mutluluk ve memnuniyete vurgu yaptı.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.