Cumhurbaşkanı: İzmir’i çok farklı bir şehir yapacağız

Cumhurbaşkanı: İzmir’i çok farklı bir şehir yapacağız
  • 31 Ocak 2019 14:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için partisinin seçim manifestosunu açıkladı. 11 maddeden oluşan manifestoda “gönül belediyeciliği” vurgusu öne çıkıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen ”31 Mart 2019 Yerel Seçimleri Aday Tanıtım Toplantısı”nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu da açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Şehirlerimizi yönetme anlayışımızın özünü milletimize vereceğimiz sözlerin çerçevesini oluşturan manifestomuzu sizlerle paylaşmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Bu seçimlerde illerine ilçelerine beldelerine hizmet etmek üzere belediye başkanlığına aday olan AK Parti’li ve Cumhur İttifakı mensubu arkadaşlarımızın her birine şimdiden başarılar diliyorum.

”DİK DURACAĞIZ DİKLEŞMEYECEĞİZ”

Dik duracağız dikleşmeyeceğiz ve dik duruyoruz endişeniz olmasın. İnsan şehirler kurar yollar köprüler yapar kıtadan kıtaya uzanır uzaya çıkar ama gönlü ancak bir gönülde sükuna erer. Bir gönlü misafir ettiğinde varlığını hisseder. Gönlü taş olanın şehri taş gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur. Gönül rahmanın evidir. İnsan tüm evrenin kalbidir. Şehir de tüm bunların mekanıdır. Dünyamız artık tarihi bir yol ayrımına doğru gidiyor. Dünyayı ve hayatımızı nasıl idrak ediyorsak yaşadığımız şehirlere de öyle şekil veririz. Şehirlerimizin uzun süredir malul olduğu sıkıntıların temelinde insan fıtratının bir kenara bırakılıp bireysel hırslar elinde şekillendirilmesi yatıyor.

”CUMHUR İTTİFAKI’NIN TANIMI BUDUR”

Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. ‘Cumhur İttifakı’nın tanımı budur. Pazara kadar değil inşallah mezara kadar. Eksiklerimiz ve kimi zaman hatalarımız elbette olmuştur.

”BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ”

Çalışıyoruz ve çalışacağız. Şuna inanıyorum bizimkisi bir aşk hikayesidir. Aşk ise kişinin sevdiğinde yok olmasıdır. Laf ile aşk olmaz. CHP çöptür çukurdur çamurdur. Öyle devraldık İstanbul’u ve onlardan tamamen arındırdık. Halkımıza, yeni bir heyecanla, yeni bir vizyonla, kimi tecrübeli kimi yeni ama birikimli ve vizyoner isimlerle şehirlerimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz.

”ŞEHİRLERİMİZ İÇİN KISA ORTA VE UZUN VADELİ STRATEJİ BELGELERİ HAZIRLAYACAĞIZ”

İstanbul, Ankara değişti. Ama teslim alınmayan yerlerde hala susuzluk devam ediyor. Her alanda daha ayrıntılı yatırımları hayata geçirdik. Potansiyeli olan her ilimizin marka şehir olmasını destekledik. Tevazu, samimiyet ve gayretle, ‘memleket işi gönül işi’ diyerek, gönül belediyeciliği sözüyle milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle önce milletimizin gönlünü kazanmak ardından sandıkta oyunu almaktır. Her seçim bir imtihandır. 31 Mart 2019 imtihanından başarıyla çıkmak için geçmişte yaptığımız hizmetlerle yetinmiyoruz. Şehirlerimiz için kısa orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız. Kısa vadeli hedefleri her yıl, orta vadeli hedefleri belediye başkanlarımızın dönemlerinin bitiminde, uzun vadeli hedefleri de ülkemizin 2023, 2053, 2071 vizyonlarıyla bağlantılı şekilde değerlendireceğiz. Bu süreçleri tüm belediyelerde takip etmek için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir izleme-değerlendirme sistemi kuracağız. Benzer bir sistemi genel merkeziminde faaliyete geçireceğiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Mutlu’dan Temizlik İşleri personeline sabah vardiyası ziyareti

Merkezi yönetim birimlerimizin 81 ilimizdeki yatırımlarının takibiyle ilgili bir sistemi zaten kurmuştuk. Tecrübe ve bilgi paylaşımından tasarruf ve şeffaflığa kadar pek çok faydasını göreceğimize inandığım bu sisteme, belediyelerimizi de entegre edeceğiz. Ayrıca AK Partili belediyelerimizin daha yakından takibi için, benzer bir sistemi Genel Merkezimizde faaliyete geçireceğiz.

Genel ve yerel iktidarlarımız döneminde plansız şehirleşmenin kökünü kuruttuğumuz gibi ilkesiz, işlevsiz ve denetimsiz planlamayı da ortadan kaldıracağız. Türkiye’yi bugüne kadarki uygulamaların ötesinde bir ‘Yeni Şehircilik Vizyonu’ ile buluşturuyoruz. Belediye başkanlarımız, şehir halkına hakim olma değil hadim olma idrakiyle görevlerini yürütecekler. Selçuklu mimarisinin sadeliğini, Osmanlı mimarisinin zarafetini ve günümüzün modern çizgilerini meczeden anlayışı yaygınlaştıracağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.