“Cumhurbaşkanı geri vites arayışı içine girdi”

“Cumhurbaşkanı geri vites arayışı içine girdi”
  • 30 Haziran 2016 15:53

Gizem Çetinkol – Gazete Ege/ CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke CHP İzmir İl Başkanlığında bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya CHP İzmir Milletvekilleri,  İlçe Belediye Başkanları ve ilçe başkanları da katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin gündemi terör oldu. İstanbul Atatürk Hava Limanın da gerçekleşen terör saldırısını kınayan Başkan Yardımcısı Böke AK Parti hükümetine de yüklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ve İsrail’le ilişkileri düzeltmesini eleştiren Böke, “Cumhurbaşkanı yeni geri vites arayışları içerisine girdi” dedi.

Bayrama buruk gireceklerini söyleyen Genel Başkan yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin sayek Böke, “Bayramlar sevdiklerimizle bir araya gelip kucaklaştığımız zamanlardır, gönül isterdi ki bu bayram da böyle olsun ama maalesef biz büyük acılarla giriyoruz ve buna alıştırılmaya çalışıyoruz. 43’e ulaşmış bir can kaybımız ve 297 vatandaşımız yaralandı. Hepimizin başı sağ olsun. Akp hükümetinin politikası çok yanlış, bu tehdit çok farklı çok büyük bir tehdit bütün şehirlerde kitlesel kayıplara neden oluyor. Bir iktidara düşen görevde bununla yüzleşmek ve birlikte fikir üretmeyi kabul etmek ve çözüm arayışı içine girerek elini taşın altına koyması gerekir ama bırakın çözümü bu iktidar çözüm üretme çabasında bile değil iktidar kafasını kuma gömmeyi tercih ediyor. Ama tabi sorunu yaratanın sorunu çözmesini beklemek çok saçmadır” dedi.

“TERÖR BAŞIMIZA MUSALLAT EDEN ERDOĞAN’DIR”

Terör sorununu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeye musallat ettiğini söyleyen Böke, “Bu sorunu başımıza açan Erdoğan’dır, onun politikaları, ayrıştırıcı tavrıdır ve bize düşende bu tehdidi görüp daha fazla zarar görmeden bunu ortadan kaldırmaya çalışmaktık. Saray darbesiyle varolan iktidarı devirmiş olan bir Cumhurbaşkanı var, seçilmeden başa gelen bir Başbakan var, yarın satılmayı bekleyen bir Bakanlar Kurulu var. Bu düzende bir iktidarın sorun çözmesi mümkün değil. Bugün sayın Genel Başkanı’mız Binali Yıldırım’a 11 soru sordu.Bizimde sorduğumuz temel sor şu, “Türkiye’nin güvenliğini sağlayacakmısınız?Bu sorumluluğu yerine getirecekmisiniz? Getirmeyeceksiniz o koltukları vakit kaybetmeden boşaltın” dedi.

“CUMHURBAŞKANI GERİ VİTES ARAYIŞLARI İÇERİSİNE GİRDİ”

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ

Konuşmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğanı eleştirmeye devam ederek sürdüren Böke, “ Bu acıları yaşarken Cumhurbaşkanı yeni geri vites arayışları içerisine girdi. Bunların ikisini Rusya ve İsrail’le düzelen ilişkilerde gözledik. Türkiye’nin kendi çıkarlarını, siyasi partilerin çıkarların üzende gören ‘yurtta sulh cihanda sulh’ yaklaşımı zorunlu ve aşikar. Bu dış politika her birimizin gününe ve aylarına dokunmuş vaziyette. Normalleşemeye itirazımız yok, ama bütün uyarıları göz ardı ederek, sanki sorumluları kendi değilmiş gibi geri vitese atanlar, o vitesi ellerinde kalmış olarak bulabilirler. Bundan sonra atılacak dış politika adımlarında, yarını gözardı ederek atılması elzemdir. Şuanda yaşadığımız geri vites politikası, çöken imparatorluk hayallerinin sonuçlarıdır. Çuvalladılar ve bunun bedeli tüm Türkiye ödüyor” şeklinde konuştu.

“MAVİ MARMARA’YI İSRAİLE GÖNDERMİŞ OLAN ERDOĞAN’DIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Mavi Marmara ile ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Böke, “Dün Mavi Marmara ile ilgili Cumhurbaşkanı’nın yapmış olduğu açıklamada da gördük. Mavi Marmara’yı, İsrail’e göndermiş olan Erdoğandır, orada hayatını kaybedenlerin sorumlusu Erdoğandır. Buradan çark ederek 78 milyon insana çok açık bir mesaj verdi. Açık bir şekilde Türkiye vatandaşlarına,  “yarın bir gün kaçabilirim” demektedir. Bizler, sizlerin gemilerden atacağı insanlar değiliz. Biz sizin gemiyi batıran yaklaşımlarınıza “hayır” diyen, çağdaş yarınlara doğru bu geminin gitmesi için çaba gösteren insanlarız” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİT DEĞİL AKP HÜKÜMETİNİN KURBANLARI”

Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Dün biliyorsunuz yine bir terör saldırısı gerçekleşti 10 u yabancı 41 canımızı yitirdik Türkiye yine talihsiz bir acı yaşadı. Hepimiz kendimizi o parçalanmış bedenler gibi hissetti neredeyse hemen her ay yaşanan bu olaya hükümet yine şehitlerimiz diyor ama bana göre bu canlarımız AKP hükümetinin kurbanları. Atatürk ün yurtta barış cihan da barış sözünü bu hükümet tamamen tersine çevirmiştir. Barış istemek yasak, savaş istemek serbest, öldürenler katil değil, ölenler ve yakınları suçlu böyle bir dönem yaşıyoruz” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.