Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Kırkpınar hemşehrilerini dinliyor, projelerini anlatıyor

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Kırkpınar hemşehrilerini dinliyor, projelerini anlatıyor
  • 9 Şubat 2024 12:33

Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, Alparslan Mahallesi’nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ile ilgili çok sayıda sorun iletilirken, Kırkpınar, Bayraklı’yı depreme dirençli ilçe haline getireceklerini kaydetti.

Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, ilçeyi karış karış gezmeye devam ediyor. Kırkpınar, Alparslan Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle Muhtarı Fahri Karatay’ı da ziyaret eden Bilal Kırkpınar, mahallelinin sorunlarını, taleplerini dinledi. Sorunlarının çözümlerini ve projelerini anlattı. Muhtar Karatay, kendisini ziyaret eden Bilal Kırkpınar’a “İnşallah kazanır, başkan olursunuz. Sizin adaylığınızdan dolayı çok mutluyuz. İlçemizde özellikle kentsel dönüşümü sadece sizlerin halledeceğine inanıyoruz.” dedi.

“Ana hedefimiz kentsel dönüşüm”

Deprem kuşağı üzerinde yaşadıklarını hatırlatan Bayraklı Belediye Başkan Adayı Kırkpınar, “Dünyanın en büyük depremleri bu bölgelerde oluyor. Depremin üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra yine yaşanılanlar unutuluyor. Bayraklı’da depremden yukarıdaki mahallelerimizden ziyade aşağıdaki mahallelerimiz daha yoğun etkilendi. Depremin etkilerinin yanı sıra, yukarıdaki yerleşim alanlarına doğru çıkıldıkça binalarımızın hemen hepsi kaderine terk edilmiş halde kaldı. Nafiz Gürman, Alparslan, Onur, Gümüşpala, Yamanlar’da dirençsiz binalar var. Bu nedenle bizim çalışmalarımızın başında kentsel dönüşüm olacak. Birçok projemiz var ve projelerimizi süreç içerisinde eş zamanlı olarak devreye sokacağız. Ama kentsel dönüşüm ana hedefimiz.” dedi.

“Uygulanabilir planlar yapacağız”

Bayraklı Belediye Başkan adayı Kırkpınar açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kentsel dönüşüm belediye olarak tek başınıza altından kalkabileceğiniz bir iş değil. Biz özel sektör, bakanlıklar ve belediye olarak el birliği içerisinde hareket edeceğiz. Emlak Konut da dâhil hep birlikte bu işin üstesinden geleceğiz. Binalarımızın acil şekilde depreme dirençli duruma gelmesi gerekiyor. Mevcut planlar sadece yapmış olmak için yapıldı ancak uygulanabilir değil. Mevcut planların hayata geçirilmesi, vatandaşın bu uygulamadan yararlanması hayal dışı. Mevcut planlamanın yapıldığı yerdeki tüm vatandaşlarımızın ortak noktada buluşup rıza göstermesi gerekiyor. Bu nedenle uygulanabilirliği oldukça zayıf. Biz geldiğimizde planları tadil ederek elden geçireceğiz ve uygulanır, gerçek planlar yapacağız.”

“Bayraklı’yı depreme dirençli ilçe haline getireceğiz”

Kentsel dönüşümün hemen başlayıp bitecek bir iş olmadığını, bir süreç olduğunu ifade eden Bilal Kırkpınar, ‘’Yukarıda rezerv alanlarımız olacak. Riski yüksek bölgeler için mahallemizi rezerv alanına taşıyacağız. Boşalan mahalleyi de biz yerinde dönüşümle baştan sona yenileyeceğiz. Statik değerlere uygun, beton kalitesi yüksek, yeşil alanıyla, parkıyla, pazar yerleriyle, alt yapısıyla, okuluyla, sosyal donatı alanlarıyla yaşam kalitesi yüksek bir şekilde mahalle inşa edeceğiz. Kentsel dönüşümü yapacağız bu konuda tavizimiz yok.’’ ifadelerini kullandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Kınay;  Çocukların çocukluğunu yaşayabilmesi için daha çok çalışacağız

‘İyi ki kazandılar de ilçemize hizmet geldi.’ diyecekler

Bayraklı’nın biriken ve çözülmeyen sorunlarını tek tek çözmek için kararlı olduklarını ifade eden Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar, ‘’Bayraklı için kaybedilecek zaman yok. Sorunlarını ve sorunların çözüm yollarını biliyoruz. Kollarımızı sıvadık, güzel ilçemize hizmet etmek için hazırız. Kıymetli Bayraklıların desteği ile göreve geldikten bir yılın sonunda, bize hiç oy vermemiş hemşehrilerimize ‘İyi ki kazandılar de ilçemize hizmet geldi.’ dedirtebilmek.’’ olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.