Cübbeli Adam Neden Aranmadı?

Cübbeli Adam Neden Aranmadı?
  • 2 Ocak 2016 12:30

DİSK, KESK ve TMMOB tarafından, ‘Savaşa karşı barış’ sloganıyla, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde cübbeli paniği yaşanmıştı.

Sarıklı ve cüppeli bir şahıs, elinde gazete kağıdına sarılı bir paketle eylemin yapıldığı alana girdi. Şahsın, polislerin yanından aranmadan geçmiş olması, alandakilerin tepkisine neden oldu.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, panik ve tepkiye neden olan olayla ilgili açıklama yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü açıklamasında şunları söyledi:

“29.12.2015 günü Konak ilçesinde kendisini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, O.B. (43) isimli şahsı (cübbeli) telefonla arayarak, isminin terör olaylarına karıştığını, örgütü çökertmek için bankalarda bulunan paralarını çekip kendilerine vermesinin gerektiğini belirttikleri ve telefon kıskacına aldıkları öğrenilmiş ve anılan şahıs takibe alınmıştır. O.B.’yi arayan şahısların suçüstü yakalanabilmeleri için Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibinde buluşma noktasına gidildiği sırada, güzergâh üzerindeki söz konusu basın açıklamasının yapıldığı kontrollü alana, üzerindeki kendi özel tercihli giyimiyle (cübbeli) giren şahsın, polis telsizi ve polis kontrolü gibi bir temasının karşı tarafa hissettirilmemesi için şahsın aratılmadan geçişi sağlatılmış ve bu suretle O.B. isimli şahıstan parayı teslim almak için gelen E.T. (42) ve M.S. (28) isimli telefon dolandırıcıları suçüstü yakalanmışlardır.”

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Eşki: ‘Yüreğimiz Taksim Meydanı’nda atacak’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.