Çöpten elektrik üretimi 28 Ekim’de

Çöpten elektrik üretimi 28 Ekim’de
  • 17 Ekim 2019 18:23

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü Radyo Romantik Türk’te Abdullah Polat ile Manşet programının konuğu oldu. 31 Mart seçimlerinde yüzde 62 oranında oy alan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, aradan geçen yedi aylık dönemde altyapıyla ilgili birçok çalışmanın bürokratik süreçlerini tamamladıklarını ifade etti.

 

Göreve geldiği süreçten itibaren ciddi bir borç ödediklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, çöpten enerji üretimiyle ilgili 28 Ekim tarihini verdi. Bu tarihte üretimin başlayacağının müjdesini veren Gümrükçü, “Yaklaşık dokuz aylık yatırım süreci oldu, mayıs ayı itibariyle hız kazandı. Derelere ulaşan çöp suyunun düzenlenmesi, çevredeki gazın ayrıştırılması, doğru yere iletilmesi, mevcut katı atık çevrilerek elektrik enerjisi üretecek noktaya ulaşılması konusunda altyapı sistemi kuruluyor. Buna paralel Çevre Bakanlığı’ndan onaylar alınması gerekiyor. Başkanımız bu konuda iyi çalışıyor. Çiğli’yi rahatlatacak Bakırçay’da, Küçük Menderes’te, Yarımada’da yeni çöp entegre tesisleri yapılması gündemde” diye konuştu.

 

İzmir’de tek İzmirimkart kullanan belediye başkanı haberi için tıklayınız

 

Tramvay konusunda da Ankara ile entegre çalıştıklarını ve izin noktasında beklediklerini belirten Başkan Gümrükçü, yerelde çalışmanın tamamlandığını söyledi. Yılbaşı itibariyle tüm mevzuat sorunlarının çözüleceğini düşündüklerini ifade eden Gümrükçü, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ocak ayında ihale gerçekleştireceğini, sonraki iki yılda tramvayın biteceğini düşünüyoruz. Köprü üzerinden geçip sırasıyla Çiğli’ye, belediyeye, İzban durağına, Tuzla Caddesi üzerinden devlet hastanesine, oradan da sanayinin içine girip Katip Çelebi Üniversitesi’ne giden bir hat var. Diğer bir hat da organize sanayi bölgesinin içinden girip bu hatta paralel olacak. Bugün elli bin ama gelecekte 100 bine ulaşacak nüfusun kullanacağı bir uygulama olacak” dedi.

 

Çiğli’nin önemli bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Özel ve kamu kurumlarıyla iyi ilişkiler kurma noktasındayız. Çiğli hızlı büyüyor. 24 kilometre sahili var. Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçesini içinde barındırıyor. Şehrin tek kuş cennetine ev sahipliği yapıyor. Bir turizm potansiyeli var. Tarım bölgesi, hayvancılık, balıkçılık da dahil bir şekilde devam ediyor. Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesine, 600 fabrikaya sahip. İki sanayimiz var. Bölgenin en büyük hastanesine ev sahipliği yapıyor. İki üniversite, 20 kreş, 20’nin üzerinde özel okula sahip. Birçok özel hastane var. Bunları sıraladığımızda ciddi bir potansiyeli var bölgenin. Biz de bu potansiyeli ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.