“Çocukların aydınlık zihinleri rehberimiz olacak”

“Çocukların aydınlık zihinleri rehberimiz olacak”
  • 22 Nisan 2024 18:29

“Çocukların aydınlık zihinleri rehberimiz olacak”

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu bir günlüğüne İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Deren Kırkmalı’na devretti. Küçük Başkan Kırkmalı, ilgili müdürlüklere ‘Okulları gezin, eksikleri tespit edin” ve “Kadınlara pozitif ayrımcılık yapın” talimatlarını verirken; Başkan Onur Emrah Yıldız duyduğu gururu şu sözlerle ifade etti; “Çocuklarımızın aydınlık zihinleri, önümüzü aydınlatan birer rehber. Onları duymazdan gelmek dünyanın en büyük yanlışı olur. Bu nedenle, Çiğli Çocuk Meclisi’ni hayata geçirmek ilk kararımızdı.”

Çocuk Başkan, talimat yağdırdı

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla başkanlık koltuğunu çocuk Başkan Deren Kırkmalı’na emanet etti. 10 yaşındaki küçük Başkan Deren Kırkmalı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Engin Taş’a kadın çalışanların sayısının artırılması, kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık yapılması ve belediyedeki atamalarda da kadınlara öncelik verilmesi talimatında bulunurken, Başkan Onur Emrah Yıldız’dan; “Biz de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye Meclisi’mizde olduğu gibi kurumsal yapımızda da kadınlar öne çıkacak” yanıtı geldi.

Çiğli’de yeşil alanların artırılmasını da talep eden Başkan Deren Kırkmalı, Başkan Yıldız’a okullardan gelen talepleri sordu. Yıldız; oyun ve spor malzemeleri gibi taleplere hızla yanıt verildiğini belirtirken; Kırkmalı; Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nail Çetin’i okulları bizzat gezerek eksikleri yerinde tespit etmesi için görevlendirdi.

Başkan Yıldız’dan anlamlı hediye ve mesajlar

Küçük Deren’e okulunun arkasında bulunan yolun trafiğe kapatılarak çocuklar için dizayn edileceğinin müjdesini veren Başkan Onur Emrah Yıldız; Çocuk Başkan Deren Kırkmalı’ya satranç takımı, kulaklık, Çiğli’nin simgesi flamingo, kitap ve Atatürk Albümü armağan ederek şunları söyledi; “Çiğli’yi çocuklarımızın öngörüleri ve taptaze bilinçlerinden beslenerek yöneteceğimizi her fırsatta dile getirdim. Öyle de olacak. 23 Nisan özelinde bir müjde vermiş olayım. Okulun arkasındaki kısa yolu trafiğe kapatacağız. Asfaltı kaldırıp, kauçuk zemin döşeyerek hem okula hem de mahallede yaşayan çocukların kullanımına açacağız. Çocuk Meclisi’mizi ivedilikle hayata geçirecek, alınan kararları sözde bırakmayacağız” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Hıdırellez’i coşkuyla kutlayacak

“Atamızın izinden ayrılmayacağız”

Başkan Onur Emrah Yıldız daha sonra Deren Kırkmalı’na “Bu Atatürk albümünü oğullarıma da hediye ettim. Onun izinden ayrılmayacağız. Bu sana en büyük armağanımdır. Bağımsızlık mücadelemizin ve ulusal egemenliğin adresi TBMM’nin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan 1920 tarihinin ruhu daima yaşayacaktır. Atatürk’ün bugünü çocuk bayramı ilan etmesi ve tüm dünya çocuklarına armağan etmesini de doğru kavramalıyız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.