Çocuk Senfoni Orkestrası

Çocuk Senfoni Orkestrası
  • 9 Ocak 2016 11:22

Çocuk Dostu Kent olan Bornova Belediyesi 6-18 yaş grubu çocuklar için çocuk senfoni orkestrası kuruyor. Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen proje Naldöken Kültür Merkezi’nde başladı. İlk kez enstürmanlarla tanışan miniklerin çalacakları müzik aletleri ise Elsistema yöntemiyle belirlendi. Çocukların yetenek sınavına girmeden fiziksel özelliklerine göre belirleme yapılan sistemde Muharrem Candaş İlköğretim Okulu ve Süleyman Demirel Çok Amaçlı Lisesi’nde eğitim görokuyan 60 çocuk müzik eğitimine başladı.

Çocuk Senfoni Orkestrası

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila çocuklarla ilgili projelerin her zaman öncelikleri arasında bulunduğunu belirterek, “UNİCEF tarafından ‘çocuk dostu şehirler’ projesine seçilmemiz bizim için büyük bir gurur. Bunun gereğini de yapıyoruz. Biz yaptığımız tüm projelerde ortak akıl ilkesiyle hareket ediyoruz ve paydaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile de bu anlamda önemli bir projeyi başlattık. Çocuklarımız bu sayede yeni müzik aletleriyle tanışacak. Belki de bu projede yer alan çocuklarımızdan gelecekte çok ünlü sanatçılar çıkacak” dedi.

8 müzisyenin eğitim vereceği projeye şanslı bir şekilde başladıklarını söyleyen İNCİVAK Başkanı Şerife İnci Eren, İstanbul’da bu projenin 10 yıldır uygulandığını belirterek, “İstanbul’da Barış için Müzik adıyla yapılan bu projeyi İzmirde biz hayata geçirmek istedik. Buna da Bornova Belediyesi’nin bize verdiği destekle başlıyoruz” dedi.  6 ay önce çalışmalarına başlanan projenin İNCİVAK’ın 30. Yıl projesi olacağını da ifade eden Eren, “Projemize Bornova Belediyesi işbirliği ile yola çıktık. Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Yeşilçam'ın Çehresi Değişecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.