Çocuk Dostu Kentten, Çocuk Senfoni Orkestrası

Çocuk Dostu Kentten, Çocuk Senfoni Orkestrası
  • 4 Mart 2016 10:27

Yaptığı çalışmalarla UNİCEF’in ‘çocuk dostu şehirler’ projesine seçilen Bornova Belediyesi, Naldöken Kültür Merkezi’nde yeni kurulan çocuk senfoni orkestrası için Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile ‘Barış için Müzik/İzmir-Bir Nota Bir Hayat’ isimiyle müzik eğitim protokolü imzaladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İNCİVAK Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren tarafından imzalanan protokol töreninde küçük müzisyenler tarafından mini bir konser de verildi. 

UNICEF’in Çocuk Dostu Şehirler projesine seçilen Bornova Belediyesi ,  ‘Barış İçin Müzik / İzmir – Bir Nota Bir Hayat’ projesiyle ilçede yaşayan ve kısıtlı imkanı olan müzik tutkunu çocukların müzik eğitimine destek oluyor. 6-18 yaş grubu çocukların eğitim aldığı çocuk senfoni orkestrası projesi için Cevdet İnci Eğitim Vakfı ile müzik eğitim protokolü imzalandı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İNCİVAK Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren’in imzaladığı protokol töreni Naldöken Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Eğitime başlayan çocukların ailelerinin de katıldığı törende miniklerin verdiği konser büyük ilgi gördü.

Çocuk Dostu Kentten, Çocuk Senfoni Orkestrası

‘El Sistema’ yöntemi

Kısıtlı imkanları olan bölgelerdeki çocukları müzikle sosyal hayata kazandırmayı amaçlayan ‘Barış için Müzik/İzmir- Bir Nota Bir Hayat’ projesinde Venezuella’da başlayan ve 40 yıldır dünyada uygulanan ‘El Sistema’ yöntemi uygulanıyor. Bu sistemde çocuklara yetenek ayrımı gözetmeden fiziksel özelliklerine göre enstrüman eğitimi veriliyor. Çocukların sosyal hayatlarında aktif olabilmeleri için hazırlanan proje kapsamında eğitim alan 60 çocuğun,  ‘El Sistema’ çalışmalarına katılıp farklı milletlerden eğitmenler ve öğrencilerle bir araya gelerek kurulan orkestrayla yurt içi ve  yurt dışında çeşitli konserlerle izleyici karşısına çıkması planlanıyor.

Çocuk Dostu Kentten, Çocuk Senfoni Orkestrası

Dünya barışına da katkı

Bir Nota Bir Hayat projesinin barış ve müzik gibi pek çok güzelliği içinde barındırdığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Biz de bu projeyle geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bu iyilik hareketi sayesinde pek çok sanatçı, bilim adamı veya devlet adamları buralardan yetişecek” dedi. Başkan Atila, Çocuk Senfoni Orkestrası’nın eğitimlerin ardından yurt içi ve yurt dışında da konser verceklerini belirterek, “Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda bulunan sahnemizde binlerce kişi karşısına çıktıklarında onların başarılarına şahitlik edeceğiz” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"

İNCİVAK’ın bu yıl 30. Yılını kutladığını söyleyen Şerife İnci Eren ise, Bornova Belediyesi’nin vakfın yaptığı aktivitelere her zaman destek olduğunu belirterek, “Barış için müzik projesinin dünya barışına da katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu projede zor ve önemli bir süreci Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla aştık” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.