Çiğli’de Yaşananlar İstifa Getirdi

Çiğli’de Yaşananlar İstifa Getirdi
  • 27 Şubat 2016 10:30

Çiğli’de sular durulmuyor. İlçe kongresinden önce Çiğli Belediyesi’ndeki işinden istifa eden ancak daha sonra belediyede tekrar işe başladığı ortaya çıkan CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun, 5.125 TL de maaş aldığı iddia edilmişti.

Bu kez CHP İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin’in de Çiğli Belediyesi’nden maaş aldığı ortaya çıktı. Bu haberden sonra Bilgin, görevinden istifa etti.

“İSTİFA ETMEK İSTEDİM AMA…”

Bilgin, gerçekleştirdiği açıklamada, “Bu eleştirilerden bankamatik kısmıyla ilgili olan kısım beni rahatsız etti. Ben bankamatik çalışanı değilim. Bununla ilgili geçmiş yıllarda belediye başkanı da açıklama yapmıştı. Ben belediyede çalışıyordum ve hizmet veriyordum. Çiğli’de her olumsuzluk olduğunda bu olay gündemde tutuldu. Geçmişte de bu eleştirilerden dolayı istifa etmek istediğimi söyledim ama belediye başkanımız kabul etmedi. Son günlerde yıpratılmaya başlandığım için parti ve belediye gündemini meşgul etmek istemedim. Dilekçemi dün verdim. İşleme de koyuldu. Çiğli Belediyesi’yle siyasi ve ticari olarak herhangi bir bağım kalmadı” şeklinde konuştu.

“İSPAT EDECEĞİM”

Bilgin, açıklamasına şöyle devam etti: “Ellerinde olan belgedeki rakamların hiçbirini almadım. Hafta sonu olduğu için bankadan bununla ilgili bir belge alamıyorum. Fakat Pazartesi günü bununla ilgili belgeyi bankadan edineceğim. Bahsedildiği gibi giriş çıkış yapmak, kıdem tazminatı almak gibi bir durum söz konusu değil. Dün de işimden ayrıldım herhangi bir tazminat falan almadım. Rakam ile ilgili yapılan eleştiriler asılsızdır. Bunu da ispat edeceğim. Ben bu zamana kadar bunun engel olmadığını düşünüyordum. Bir yandan siyaset yapıyordum, bir yandan çalışıyordum. Ama artık sıkıntı yaratmaya başladı. Ben de kendimi, partimi ve belediyeyi sıkıntıya sokmamak adına görevimden ayrıldım.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a “otobüs hattı” teşekkürü
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.