Çiğli’de Hasta Ve Yaşlılara Medikal Yıkama Seti

Çiğli’de Hasta Ve Yaşlılara Medikal Yıkama Seti
  • 15 Nisan 2020 16:24

Çiğli Belediyesi hasta, yaşlı ve engellilere medikal yıkama seti dağıttı.

Çiğli Belediyesi kişisel bakım ekibi ilçede bulunan hasta, yaşlı ve engellilere medikal saç ve vücut yıkama malzemeleri dağıttı.

Çiğli Belediyesi’nin hasta, yaşlı ve engellilere yönelik hizmet kapsamında, kişisel bakım ekibi düzenli olarak hastalarının banyosunu yaptırıyordu. Kişisel bakım ekibi, Covid-19 Virüsü nedeniyle hastalarının yanına gidemeyince banyosunu yaptıramadıkları hasta,yaşlı ve engellilere medikal yıkama seti verdi.

Kişisel Bakım Ekibi , Çiğli’de yaşayan 200 kayıtlı hasta, yaşlı ve engelliye belirli periyotlarda banyo hizmeti veriyor. Saç sakal tıraşı, el ayak bakımı, saç kesimi gibi hizmetler de veren ekip, salgın nedeniyle evlere gidemeyince, hastanelerde kullanılan medikal banyo setlerini hastalara dağıtmaya başladı.Çiğli’de Hasta Ve Yaşlılara Medikal Yıkama Seti

Medikal banyo setleri evlere teslim ediliyor

Banyo setinin içinde saçların ıslanmadan yıkanmasını sağlayan kuru yıkama bonesi, hastanın vücudunu temizleyen antibakteriyel vücut lifi ile beslenme ve vücut temizleme konularında bilgilendirici broşürler yer alıyor. Ekipler tarafından gittikleri evlerde içeri girmeden hastanın nasıl yıkanması ve beslenmesi gerektiği ile ilgili bilgiler de hasta yakınlarına iletiliyor.

Başkan Gümrükçü; “İşimiz çözüm üretmek”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kişisel bakım hizmetleri ekibinin Çiğli’de çok sayıda hasta, yaşlı ve engelliye hizmet verdiğini belirterek “Çiğlimizde yaşayan ancak bazı kişisel bakım ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya özen gösteriyoruz. Ancak koronavirüs nedeniyle risk grubunda yer alan yaşlılarımızın ve hastalarımızın banyolarını yaptırmaya ara vermiştik. Tabi hiçbir şekilde vatandaşlarımızı mağdur etmemek için kendilerine kuru saç yıkama boneleri ve antibakteriyel vücut lifi dağıttık. Hem hastalarımız hem de yakınları uygulamadan oldukça memnun kaldı.” dedi.Çiğli’de Hasta Ve Yaşlılara Medikal Yıkama Seti

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  BERGAMA BELEDİYE MECLİSİ’NDE İKİ ÖNEMLİ KARAR ALINDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.