Çiğli Sandık Başında

Çiğli Sandık Başında
  • 27 Ağustos 2023 13:13

Gizem Çetinkol – Gazete Ege /Genel seçimlerin ardından CHP’de başlatılan kurultay sürecinde ilçe başkanlığı yarışının son gününde Çiğli sandık başına gitti.
Atatürk Spor Salonunda gerçekleşen kongrede partililer tek aday olan Erkan Akar için sandık başına gitti. Kongreye MYK üyesi Ayten Gülsever, İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel ve Mahir Polat, CHP YDK üyesi Ebru Okay ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü katıldı.
Kongrenin açılışını mevcut CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan yaptı. Divan Başkanı CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel oldu.
Kongrede konuşan Başkan Özcan, Çiğli’de oldukça başarılı bir süreç geçirdiklerine dikkat çekti. Özcan, “5 yıldır hem yönetimim hem ilçe kadın kolları hem de gençlik kolları ile büyük bir özveri ile çalıştık. Bir an durmadık ve asla Of demedik hep partimizi daha ileriye taşımak için sahada olduk. Çok ama çok çalıştık, gerçekten Çiğli’de oldukça dinamik bir örgüte sahibiz, İzmir’de öbek çalışmalarını ilk bitiren ilçelerden bir tanesi olduk. En fazla parti içi eğitim veren ilçe olduk. O da yetmedi, öbek çalışmamız bitmesine rağmen ikinci kez öbek çalışması yürüttük, ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Bizler Partimizi iktidar yapmak için çalıştık ancak ne yazık ki Türkiye Genelinde bu gerçekleşemedi” dedi.
Özcan sözlerini şöyle sürdürdü;
“26 MAHALLEDE 455 SANDIKTAN BİRİNCİ ÇIKTIK”
Fakta ben Çiğli Örgütüne, Çiğlililere teşekkürü bir borç biliyorum, Milletvekilliği seçiminde 26 mahallede 455 sandıkta birinci parti olduk. Cumhurbaşkanlığı Seçiminde de Sayın Genel Başkanımızı yüzde 73 gibi rekor bir oy oranı destekledik. Bu başarıdan dolayı çok ama çok mutluyum. Çiğli’de bir başarı var. 2019 yerel seçimlerinde de yüzde 62 gibi rekor bir oyla seçim kazandık. Genel Seçimlerde de keza öyle oyumuzu arttırdık.
“BİR MEVKİ VEYA MAKAMA GELMEK İÇİN YAPILAN GÖREVLER DEĞİLDİR”
Biliyorum seçilen ilçe başkanımız da bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacaktır. Bu görevler bir mevki veya makama gelmek için yapılan görevler değildir. Bu görevler fedakarlık için yapılan görevlerdir. Partimiz için ülkemiz için ve yaşadığımız kent için yapılan görevlerdir. Birbirimizle kenetlememiz, kol kola mücadele etmemiz gerekiyor. İnsanların farklılıkları, inançları ve etnik kökenleri dolayısıyla yargılanmadığı, kadınlarımızın şiddet görmediği, akademisyenlerimizin, gazetecilerin hapse atılmadığı özgür bir Türkiye istiyorum. Ben inanıyorum Cumhuriyet Halk Partisi bu kongreden güçlenerek çıkacaktır. Kongremizin partimize ve Çiğlimize hayırlı olmasını diliyorum. 5 yıldır kol kola yürüdüğüm örgütüme, ilçe yönetimime, ilçe kadın ve gençlik kollarına, uyum içerisinde çalıştığımız Belediye Başkanımız Utku Gümrükçü’ye tekrar teşekkür ederim.
“ÜLKEYİ EKONOMİK OLARAK ADETA BİR BATAKLIĞA ÇEVİRDİLER”
Ancak şunları da söylemeden geçmek istemiyorum evet Genel Seçimleri kazanamadık fakat bu iktidar da ülkeyi yönetemiyor. Seçimi kazandıkları günden bu yana ne zamlar durdu, ne de zulümleri… Ülkeyi ekonomik olarak adeta bir bataklığa çevirdiler. Önce KDV ve ÖTV arttı, ardından da her şeye zam geldi. Yaşanan bu ÖTV ve KDV artışı ile ister istemez doğalgazdaki, elektrikteki ÖTV ve KDV oranını da arttırıldı, Bu ne demek? Soğuk kış aylarında doğalgaz zamlı gelecek demek. Mazota her gün yeni bir zam geliyor. Mazot ve benzin fiyatlarını takip etmek neredeyse olanaksız.
“SADAKAYA KARŞIYIZ”
Bunun yanında bir de en önemli tüketim maddeleri olan ekmek, gevrek zamlandı. Bir gevrek 10 lira her gün ayda üç öğün gevrek yeseniz 900 lira. İşte ülkemizin geldiği son durum bu kadar vahim… Dün çay simit hesabı yaparak CHP’ye yüklenenler bugün aynı hesabı yaparak Yüce Türk Milletinin hayatını zindana çevirmişlerdir. Çarşıda pazarda da durum bundan farklı değil, yangın sürüyor, taze fasulye 100 lira, havuç 40 lira… İnsanları öyle bir ekonomik buhrana mahkum ettiler ki buna kendilerinin dahi bir çözümü yok. Paramızı pul ettiniz 1 Leva ( Bulgar Parası) bile bizim paramızdan daha değerli 1 Leva 14 Lira 50 kuruş Emekliler ise asgari ücretin altında kalan 7 bin 500 liraya mahkum edildi. Dul ve yetim aylıkları ise 7 bin 500 liranın dahi altında kalıyor. Bu ekonomik şartlarda emekliye gördüğünüz bu zulme biz elbette dur diyeceğiz. Kök maaş adı altında verilen sadakaya karşıyız.
“ALGI OPERASYONLARI İLE SEÇİM KAZANAMAZSINIZ”
Aldığınız faiz kararına ve dövizi düşürme çabanıza rağmen yangın sürüyor. Vatandaşı vergiler de boğmaya mı devam edeceksiniz? Yakında soluduğumuz havadan da vergi alacaksınız. Ancak bu bile ekonomiyi toparlamaya yetmez. Sizin her şeyiniz göz boyamak üzerine kurulu. Sadece bir süreliğine vatandaşın gözünü boyuyor ve Yerel Seçim öncesinde bunu da kendinize bir oy devşirme aracı haline getiriyorsunuz. Algı operasyonları ile seçim kazanamazsınız.
“CHP’NİN KALESİNDEN SİZLERE OY ÇIKMAYACAK”
Bizler herkesin refah içinde, eşit ve özgür yaşadığı bir ülke istiyoruz. Bizler temiz bir doğa istiyoruz. SİT alanlarına, ormanlarımıza dokunulmayan, rant uğruna ağaçların kesilmediği bir ülkede yaşamayı hayal ediyoruz ve bunu da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında başaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bırakmış olduğu vasiyet ile laik, demokratik ve çağdaş bir hukuk devletini yeniden şahlandıracağız. Şu unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kacaktır. Ben inanıyorum ki bir dahaki seçimde yine Cumhuriyet Halk Partisi çözüm olacak ve seçimi biz kazanacağız. Bu gidişata bir dur diyeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde yürüyerek önce Yerel Seçimler de bir zafere imza atacağız daha sonra da Genel Seçimlerde CHP iktidarına kavuşacağız. Bizim iktidarımızda İzmir’e kesilen cezalar da son bulacak, İzmir hak ettiği hizmeti alacak. Kredilerin ve hizmetin önündeki engeller bir bir bitecek. Sizler İzmirliyi sizlere oy vermiyor diye cezalandırıyorsunuz. Ancak ne yaparsanız yapın İzmirli bu baskılara asla boyun eğmeyecek. CHP’nin kalesinden sizlere oy çıkmayacak. Unutmayınız ki İzmir Kurtuluşun şehridir.

Bu haber ilgini çekebilir -> 

Kongrede konuşam CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Genel seçimlerin ardından yaşananların altını çizerek Türkiye’de insanaların ötekileştirildiğine dikkat çekti.
Yücel’in konuşması şöyle; İnsanların ötekileştirildiği, ayrıştırıldığı bir Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Yakın zamanda çok kritik bir seçim atlattık Sayın Genel Başkanımız önderliğinde bir kader seçimi yaşadık, her seçime kader seçimi derler. Evet öyledir, ülkeyi 5 sene yönetecek kişiye, kadrolarına oy verirsiniz. Çok çalıştık ülkemizi barışa ve huzura götürecek partilerle ittifak yaparak seçime girdik ama yetmedi, az bir farkla kaybettik. Bundan sonra ne yapmalıyız önümüzdeki yerel seçimlere çok iyi hazırlanmalıyız. Bunu geçtiğimiz yıllarda başardık yine başaramalıyız Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler düğün havasında geçer, konuşarak, fikir alışverişi yaparak, istişare ederek hatalarımızı tespit eder güçlenerek yolumuza devam ederiz. Önümüzde yerel seçimler var. Bu mücadeleye hazırlanmamız lazım bugün buaradan da güçlenerek çıkacağımıza eminim.
ESKİ YÖNETİME TEŞEKKÜR
Konuşmasında önceki CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ve yönetim kuruluna teşekkür eden Yücel, “Mert başkanım yaptığı çalışmalardan bahsetti, 5 yıl beraber çalıştık bu süreçte çok çalışkan bir ilçe başkanı ve yönetim kurulu ile çalıştığımızı söylemem gerek ve hepsine teşekkür ederim. CHP kongrelerinin kazananı olmaz, kazanan sadece ve sadece CHP olur ve kongrelerimizi ve kurultayımızı tamamladıkltan sonra en iyi şekilde hazırlanarak kaldığımız yerden devam ederek bu mücadeleye İzmir’den omuz vereceğimize inanıyorum. 5 sene İl başkanlığı yaptım. Partimiz bu çalışmamızı vekillik vererek onurlandırdı. Bunun sorumluluğunun çok ağır olduğunun farkındayım bu dönem Milletvekillerimiz, YDK üyelerimiz, MYK üyelerimizle ve tabi başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Türkiye’nin her yerinde çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün burada bayrağı devralacak başkanımız ve yöneticilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan ile oldukça güzel bir beş yıl geçirdiklerini kaydetti ve kendisi hakkında yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Polat, “ 5 yıl olmuş Mert Başkan seçileli yaz kış ne zaman bir birimize ihtiyaç duysak hep beraber çalıştık, hakkını teslim etmem lazım. Emeklerin için teşekkürler. Bu mücadele bitmiyor başkanım bu mücadeleye hep beraber devam edeceğiz. Bir seçim atlattık biz kazanmayı umarken ne yazık ki aramızda eşitsiz bir seçim vardı ve kazanamayınca da parti içinden çok eleştiriler gelmeye ve dışarıdan parti dizayn edilmeye çalışıldı. Yani bu salonun içinde bulunanlar dışında hiç kimse CHP’yi şekillendiremez, üyelerimiz de buna izin vermez. Gazeteciler ve televizyoncular ile başladı bu süreç. Neymiş Sayın Kemal Kılıçdaroğlu değişsin ya tek mi seçime girdi diğer genel başkanlar ve 2 Büyükşehir Belediye Başkanı da var. Bir kazanamama varsa o zaman herkes önce kendisinin içine bakacak” diye konuştu.
Polat sözlerini şöyle sürdürdü;
“DEVLET BAŞI KESİLMİŞ TAVUK GİBİYDİ”
Türkiye’de iyi ki CHP’li belediyeler vardı da pandemi dönemi onların sayesinde geçti ve merkezi idareye ders niteliğinde çalışmalar sürdürdüler. 6 Şubat’ta da bir deprem yaşadık ve depremin ilk 36 saatinde tüm kadrolarımız ile deprem bölgesindeydik ve üzülerek söylüyorum devlet başı kesilmiş tavuk gibiydi ve orada devlet yoktu. CHP’li belediler vardı.
“İÇERİ TIKARSANIZ GİDER YATARIZ”
Mahir Polat yok şöyle demiş böyle demiş istediğiniz kadar trolleriniz ile saldırın benim arkamda Çiğli örgütü gibi örgüt var. Ben kimseden korkmam Can Atalay’ı, Osman Kavala’yı, Merdan Yanardağ’ı selamlamak istorum. İçeriye de tıkarsanız gider yatarız. Günün sonunda da hak galip gelecek. Büyük bir uzlaşı sağladığınız için de önünüzde eğiliyorum. Seçilecek ilçe örgütünün her zaman arkasındayım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.