Çiftçioğlu’ndan Karşıyakalı çocukları ve ailelerini sevindiren projeler

Çiftçioğlu’ndan Karşıyakalı çocukları ve ailelerini sevindiren projeler
  • 25 Mart 2024 16:08

Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, hem saha çalışmaları hem de projeleri ile Karşıyakalının gönlünü kazanmaya devam ediyor. Kentteki belediye başkan adayları arasında projeler açıklayan tek aday olduğunu vurgulayan Karşıyakalılar, Çiftçioğlu’nu destekleyeceklerini söyledi. Çiftçioğlu ise bir projesini daha açıklayarak yeni dönemde Çocuklara ve Ailelere yönelik olarak Kreş Karşıyaka, Çocuk Yaşam Parkı, Çocuk Gelişim Atölyeleri ve Deneyim Gezileri ile Mutlu Çocuk Oyun Parkları projelerini hayata geçireceğini kaydetti.

 

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, tüm Karşıyakalılara ulaşmak için seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Dün Gönül Sofrasında Aksoy Mahallesi’nde iftar yapan Çiftçioğlu’na semt sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlarla tek tek selamlaşarak onları dinleyen Çiftçioğlu’na semt sakinleri projelerini çok beğendiklerini söyledi. Karşıyaka’da Belediye Başkan adayları arasında kentin gelecek beş yılına dair projelerini açıklayan tek aday olduğunu belirten Karşıyakalılar, sandıkta ‘değişim’ diyerek kendisini destekleyeceklerini ifade ettiler. Çiftçioğlu ise Karşıyakalıların daha doğru bir Belediyeceliği hak ettiğini ve dersine iyi çalıştığını vurguladı. Karşıyakalının hayatını kolaylaştıracak projelerinin hayata geçmesine sayılı günler kaldığını da dile getiren Çiftçioğlu, “Karşıyaka’mızın her bir mahallesini her bir sokağını hak ettiği belediye hizmetleriyle buluşturacağız. Her bir Karşıyakalının hayatını daha da kolaylaştıracağız. Bunu sizlerin desteğiyle hep birlikte başaracağız.” diye konuştu.

Çiftçioğlu’ndan Karşıyakalı çocukları ve ailelerini sevindiren projeler

Her mahalleye en az bir kreş geliyor

 

Saha çalışmalarının yanı sıra projelerini de kamuoyuyla paylaşmaya devam eden Çiftçioğlu, ‘Çocuk ve Aile İçin Doğru Projeler’ başlığı altında kentin gelecek 5 yılında hayata geçecek Kreş Karşıyaka, Çocuk Yaşam Parkı, Çocuk Gelişim Atölyeleri ve Deneyim Gezileri ile Mutlu Çocuk Oyun Parkları projelerini anlattı. Çiftçioğlu, “Ailelerimizin ihtiyacını karşılamak için 4 olan Karşıyaka’daki kreş sayısını her mahallemizde en az bir tane olacak şekilde ilk etapta 35’e çıkaracağız. Haftanın her günü ve tüm yıl boyunca açık olacak kreşlerimizde çocuklarımız uzman eğitmenler ve pedagoglar eşliğinde okuma yazma, robotik kodlama, felsefe, müzik, resim gibi alanlarda eğitim görecek. Çocuklarımız eşit koşullarda ve güvenli bir ortamda eğitim alacak.” dedi.

 

Karşıyakalı çocuklara ilham verecek proje

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca’nın parklarında yaza hazırlık

 

Yamanlar’da hayata geçecek Karşıyaka Yamanlar-Sancaklı Ekolojik Turizm Parkı içerisinde yer alacak Karşıyakalı çocukları sevindiren Çocuk Yaşam Parkı projesine ilişkin ise Çiftçioğlu, “Çocuk Yaşam Parkı, çocuklarımızın doğa ve meslekleri deneyimleyerek öğrenecekleri, eğlenirken bilgi ve becerilerini artırabilecekleri bir yaşam alanı olacak. Park, doğal yaşamın değerleri, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konularında etkileşimli öğrenme deneyimleri sunacak. Karşıyakalı çocuklarımız parkta toprağa dokunabilecek, bitkilerin büyüme süreçlerini gözlemleyecek ve kırsal yaşamın temel unsurlarını öğrenecekler. Çocukların gelişimine katkı sağlayacak ve onlara ilham verecek bir buluşma noktası olacak.” diye konuştu.

Çiftçioğlu’ndan Karşıyakalı çocukları ve ailelerini sevindiren projeler

Gelişim atölyeleri çocukların gelişimine destek olacak

 

Çocuk gelişim atölyeleri ve deneyim gezileri projesine ilişkin ise Çiftçioğlu, “Çocuklarımız için gelişimlerine destek olacak çocuk gelişim atölyeleri kurarak sanatsal, kültürel ve bilimsel alanlarda eğitimler verecek, deneyim gezileri düzenleyeceğiz. Karşıyakalı çocuklarımızın ihtiyaçlarına yönelik sosyal hizmetler sunan ve yaşam kalitesi yüksek bir ilçe olacağız.” şeklinde konuştu.

 

Karşıyakalı çocukların mutluluğu için oyun parkları artırılacak

 

Mutlu Çocuk Oyun Parkları projesine dair de Çiftçioğlu, “Karşıyakalı çocuklarımızın ve ailelerinin nitelikli zaman geçirebileceği, işlevsel, engelli dostu, güvenli açık ve kapalı çocuk oyun parklarının sayısını artıracağız. Park içerisinde yer alan oyuncakların tamamı çocuklarımızın güç, koordinasyon ve esneklik gibi fiziksel özellikleri teşvik etmek, aynı zamanda eğlenmek ve sosyalleşme yoluyla çocuklarımızın gelişimini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için tasarlayacağız. Uygun olan açık ve kapalı oyun parkları çocuklarımızın doğum günü kutlamaları ile çeşitli etkinliklerinde kullanılabilecek. Mutlu Çocuk Oyun Parklarımızı oturma alanları, satış büfeleri, iklime uygun bitkilendirme ve yeşil alanlarla bir bütün olarak planlayacağız.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.